• Voetballen op een bouwwerf

  Volgens de krant De Gentenaar hangt er "Bewolking boven Arteveldestadion" (DG 31/10/2005) Inderdaad, dat klopt. Het project om KAA Gent in een nieuw stadion te laten spelen, is een goed project. Ook het Vlaams Belang staat achter dit project. Het kan immers niet langer dat een "eerste klasse-club" met Europese ambities in een drukbevolkte woonwijk blijft voetballen. De overlast voor de omwonenden is de jongste jaren te groot geworden.
   
  Maar het project "Arteveldestadion" heeft de jongste tijd wat af te rekenen met tegenslagen. Hoewel, zijn het eigenlijk wel tegenslagen? Zo heeft het project wat achterstand opgelopen doordat het risico te groot is om aan de bouw van een dergelijk duur project te beginnen zonder dat er een MER-rapport is, zo heeft de bouwheer afgehaakt zodat er naar een nieuwe op zoek moest worden gegaan,... Maar is dat allemaal zo onoverkomelijk?
   
  Ik denk dat niet. Immers, voor een dergelijk belangrijk project moet je je tijd nemen. Tijd nemen om te zien dat alle plannen, ook de financiële waterdicht zijn. Het enige wat ergerlijk is, zijn de aankondigingen over de vermoedelijke opening van het nieuwe stadion. Zo werd eerst aangekondigd dat de Buffalo's reeds het seizoen 2006-2007 in het nieuwe stadion zouden voetballen. Natuurlijk had de verantwoordelijke schepen en lijsttrekker van de SP.a, Daniel Termont dat graag gehad. Is er iets leuker om de verkiezingscampagne in te gaan dan met de opening van een groots en spiksplinternieuw stadion? Intussen zijn we al aan de derde nieuwe vermoedelijke openingsdatum, nl. augustus 2007.
   
  En de verantwoordelijken geven nu al toe dat deze timing krap bemeten is. Ze geven toe dat niet alles klaar zal zijn. Wat moet ik me daar bij voorstellen? Een halve bouwwerf als men begint te voetballen? Is dat allemaal in overeenstemming met de strenge regels van de voetbalwet, met de strenge regels van de KBVB en de UEFA?
   
  Stop daar nu eens mee. Maak van het Arteveldestadion geen verkiezingsgadget. Laat die aankondigingen achterwege en zorg er maar eerst eens voor dat het stadion er effectief komt. Volledig klaar en in orde met alle regels. Ik denk dat de Gentenaars en de Buffalosupporters daar meer mee gebaat zijn dan met goedkope beloftes van openingsdata.
   
  foto copyright AMS

 • Osama Bin Dewinter

  Vanavond is er een boeiend programma op TV. Op Nederland 3 zend men om 21.00 uur het programma "Het zwarte schaap" uit. De gast is niemand minder dan Filip Dewinter.
   
  In het programma noemt Mohammed Chakkar, woordvoerder van de federatie van Marrokaanse verenigingen, Dewinter een "Vlaamse Osama Bin Laden". Ik heb Filip Dewinter nochtans nog nooit tot geweld horen oproepen. Het is erg wanneer men geen argumenten meer heeft om Dewinter te counteren en men moet teruggrijpen naar dergelijke lage en goedkope oneliners. Maar ja, tegen het programma van het Vlaams Belang zijn zeer weinig argumenten te vinden. Het is namelijk het programma van het gezond verstand.
   
  Alleszins, het is eens de moeite om vanavond voor de buis te zitten.

 • Facts

  Ik zal een dezer dagen eens een goed CV van mezelf op deze site zetten. Sommigen weten immers niet zo goed wat ik bij het Vlaams Belang doe. Vooral De Morgen heeft daar last mee.

  Voor alle duidelijkheid, ik ben geen Vlaams Volksvertegenwoordiger (DM 17/09/2005) en ik ben geenszins de perswoordvoerder van het Vlaams Belang (DM 28 en 29/10/2005).

  Het is erg dat zelfs iemand als Mark Spruyt het al beter begint te weten. Enfin jongens, get your facts straight.

 • Nieuwe Belgen

  Met de snel-Belg-wet die enkele jaren geleden werd ingevoerd is het niet meer moeilijk om de nationaliteit te verkrijgen. Toch volgen er inzake naturalisatie nog steeds de oude procedure via de Kamer van Volksvertegenwoordigers. En dat zijn er elke maand nog steeds een paar duizend. Weinige mensen weten dat en kunnen er zich niet echt voorstellen hoeveel er dat er wel zijn.
   
  Wie dat wel kan, is mijn goede vriend Filip De Man. (hij wordt ook nog al eens als hardliner beschreven) Vandaag schreef hij er een stukje over op zijn website. Om je goed te kunnen voostellen wat het is, heeft hij het officiële stuk van de Kamer aanklikbaar gemaakt. Je moet dat eens openen. Dan weet je hoeveel nieuwe Belgen er via de traditionele partijen in de Kamer bij komen. En vergeet niet, dat zijn enkel diegenen die via de Kamer naturaliseren.
   
  Lees meer op de site www.filipdeman.be

 • Freddy, een feest

  Vandaag had ik het genoegen om aanwezig te zijn op de boekvoorstelling van "Volksvertegenwoordiger, een feest", het nieuwste boek van Freddy Van Gaever. Alles vond plaats in hotel Astoria in Brussel. Het gebeuren werd opgeluisterd door een gitarist en violiste die de mooiste muziek uit hun instrumenten toverden. Kortom het kader was prachtig.
   
  En Freddy,... hij stelde zijn boek voor zoals alleen Freddy dat kan. Met een prachtig verhaal over Noach die terug naar de aarde wordt gestuurd om een ark te bouwen. Maar het lukt niet vanwege de overreglementering in dit land. Schitterend, humoristisch en spijtig genoeg,... o zo waar. Ik heb het genoegen om al een groot stuk in zijn boek te hebben gelezen. Het is een aanrader. Het is een aparte kijk op de politiek, een kijk die misschien al eens buiten de politieke lijnen van het Vlaams Belang valt. Volgens Filip Dewinter is Van Gaever in de politiek als "Alice in Wonderland", maar dat mag. Het is tenslotte zijn boek en de gedachten zijn vrij. Dat was ook de mening van een opgemerkte gast die op de voorstelling even het woord mocht voeren. Die stelde dat iedereen het recht op het woord heeft, zelfs een idioot. Jean-Marie Dedecker was goed. En gedurfd vooral om de voorstelling van het boek van een Vlaams Belanger bij te wonen. Dedecker kent Van Gaever al langer dan dat hij in de politiek zit. En dat primeert op het onnatuurlijke cordon sanitaire.
   
  Het boek is voor 12,5€ te verkrijgen bij Uitgeverij Egmont.
   
  www.uitgeverijegmont.be
   

 • Tweede keer, goede keer

  Allez, het is dan toch gelukt. Vandaag in de gemeenteraad werd Catharina Segers van de VLD aangesteld als tiende schepen van de stad Gent. Dit keer stemden alle meerderheidsleden wel voor de kokette schepen.
   
  Het leuke aan mevrouw Segers was dat ze - in de dossiers die ze volgde - af en toe wel eens haar mening durfde uiten. Ook al kwam het de meerderheid niet goed uit. Ik vraag me af of ze dat binnen het college ook zal doen. Al vrees ik het ergste. Mensen laten zich al gemakkelijk inpakken als ze in de salons terechtkomen. In dit geval de salons van het Gentse establishment.
   
  Als je ze dan aan de pers hoort verklaren dat Koen Raes (u weet wel de SP.a-snoodaard die de vorige keer had tegengestemd) wel zijn mening vrij en vrank had geuit en ze daar respect voor kon opbrengen, maar dat hij zoiets niet kan doen zonder zijn fractie daarover te raadplegen, dan zegt dit genoeg. Ze zal hoogstwaarschijnlijk snel haar VLD-collega's volgen en netjes uitvoeren wat de SP.a beslist.

 •  Trots

  Mensen, wat ben ik trots op mijn oude studentenvereniging. Een studentenvereniging die ik nog altijd een warm hart toedraag. Wat zeg ik? Een studentenvereniging waarin ik hun acties, hun standpunten, hun manier van studentikoos leven nog steeds beschouw als een emanatie van wat ik ben. De NSV doet me heimwee krijgen naar mijn studententijd. Sommige zaken passen niet meer voor een VB-mandataris. Ik heb me er bij neergelegd. Zoals het boek Prediker (in de bijbel) stelt: er is een tijd voor alles. Voor mij is er een andere tijd aangebroken, maar in mijn hart ben ik nog altijd een NSV-er.

   

  De NSV is de afgelopen dagen uitgebreid in de pers geweest. De NSV-Gent heeft een taart in het gezicht van Elio Di Rupo gegooid. Waarom? Om duidelijk te maken dat Di Rupo een hypocriet kereltje is. Zijn enige ambitie is premier van dit land te worden. Daarom heeft de man, na zovele jaren, ook eindelijk de moeite gedaan om Nederlands, om de taal van de meerderheid in dit land, te leren. Maar Di Rupo is nog altijd monsieur non. Hij haat de Vlamingen. Elk voorstel dat vanuit Vlaanderen komt wordt door hem gekelderd. Het zijn de oekazes van Wallonië en vooral van Di Rupo waarvoor de traditionele partijen in Vlaanderen op hun buik gaan.

   

  De taart in het gezicht van Di Rupo was dan ook verdiend. Ik ben trots op de commilito die daarvoor verantwoordelijk is. Multos Pintos est anciennibus offerare? Neen, Als ik de taartengooier zie, drinkt hij op mijn kosten. Ok, de NSV waar ik vice –preases van was, was misschien wel wat radicaler. “Mijn” NSV deed wat “stoutere” acties, maar deze actie verdient alle lof. Ik ben blij dat we opvolging hebben in de NSV. Ik ben blij dat er nog steeds goede acties gevoerd worden. Ik ben trots dat ik me oud-student van dit NSV mag noemen.

   

  Semper fidelis.

    • Het boetekleed van Anciaux

  Vandaag op mijn kantoor had ik weer het genoegen om via mijn stentofoon (een toestelletje waarmee je de debatten in de verschillende commissies kan volgen) de commissie cultuur van het Vlaams Parlement te aanhoren.

   

  Minister Anciaux moest daar toegeven dat hij geen nieuwe beheersovereenkomst heeft afgesloten met de cultuurinstellingen van de Vlaamse Gemeenschap. Iets wat nochtans decretaal bepaald is. Reden: hij wist het niet en niemand had hem het verteld dat dat moest. Mooi excuus voor een minister. Noch hij noch zijn kabinet blijkt goed op de hoogte te zijn van de decreetgeving. Trek zelf maar uw conclusies, beste lezer.

   

  Lees ook www.jurgenverstrepen.be


 • Een diepmenselijke bedenking

  Vandaag heb ik kunnen lezen dat bij de CD&V-Gent de kogel door de kerk is. Ze hebben een lijsttrekker. Niet de bekende Etienne Schouppe verhuist naar Gent, maar Drongenaar Filip Van Laecke zal de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2006 van de CD&V trekken. “Filip wie?”, zal u vragen. Inderdaad, de man heeft niet echt veel bekendheid in Gent.

   

  Maar opmerkelijker is dat er niet echt gekozen wordt voor iemand van de huidige gemeenteraadsleden. Zo was bv. huidig fractieleider Mathieu Dierckx kandidaat om de lijst te trekken. Van Dierckx werd gezegd dat hij niet bekend genoeg was en te weinig uitstraling had. Ik vraag me wel af hoe iemand die nog geen kans heeft gehad om zich in de Gentse politiek te profileren dat wel kan hebben.

   

  Maar soit, het zijn mijn zaken niet. Alle partijen moeten maar uitmaken wie waar op een lijst moet staan. Het doet me enkel de menselijke, misschien zelfs overemotionele bedenking maken dat politiek hard kan zijn. Dierckx is mijn vriend niet. Als ik uitga van zijn replieken op sommige van mijn tussenkomsten heb ik de indruk dat hij mij een racist vindt, dat hij me een “Vlaams Blokker van het ancien regime” vindt, kortom een “hardliner” zoals ze dat tegenwoordig noemen. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Ik zit immers niet in de gemeenteraad om schouderklopjes te krijgen. (was het Nietzsche niet die stelde: “weet dat als u schouderklopjes krijgt, u niet uw eigen weg bewandelt, maar die van een ander.”) Maar Dierckx is wel een werkpaardje voor zijn partij. Hij steekt enorm veel tijd in zijn mandaat, neemt zowat de meeste initiatieven van de hele CD&V- fractie in de Gentse gemeenteraad. En zo iemand moet dan plaatsmaken voor een nieuweling. Gewoon vanuit menselijk oogpunt vind ik dat erg. Dat is hard. Dit is nog maar eens een mooi bewijs van hoe hard de politiek kan zijn. Op dat gebied ben ik wel blij met mijn partij. Die heeft wel respect voor mensen die veel initiatieven nemen, die zich inzetten. Ook op dat gebied is het Vlaams Belang weer een partij anders dan de anderen. Het zorgt er bij ons alleszins voor dat de politiek minder hard is en het maakt het uitoefenen van een mandaat er alleszins aangenamer op.


 • String ’s the thing

  Je leest niet alleen onzin op deze weblog, maar evenzeer in de krant. Als ik het woord string hoor denk ik altijd onmiddellijk aan Sammy Davis Jr. (eminent lid van The Rat Pack) met zijn nummer: I’ve got the world on a string.

   

  Maar een string blijkt ook een kledingstuk te zijn. Nu, in de gemeente Enschede (Nederland) willen ze de dames aanzetten om meer gebruik te maken van dat kledingstuk. Waarom? Om de vrouwen van de dop weg te houden en te zorgen dat ze makkelijker aan werk geraken.

   

  Dit is voor mij in het kader van gekke nieuwsberichten voorlopig de topper van deze week.


 • Onverdraagzaamheid

  Soms stel ik me wel wat vragen bij wat de mensen nog kunnen verdragen van elkaar. Kindercrèches worden bestookt met klachten omdat spelende kinderen lawaai maken. Dergelijke zaken worden zelfs voor de rechtbank uitgevochten en leiden soms tot de sluiting van de betrokken kinderopvangplaats. Ook in de krant gelezen: een groep “treinvrienden” wordt van de trein geweerd omdat… ze te luid lachen. Wat is gezonder dan eens goed te lachen? Hoe kan je beter je werkdag inzetten, dan met wat leute op de trein op weg naar dat werk?

   

  Ik vraag me af waar de klachten blijven van mensen die zich storen aan mensen die zich slecht kleden (Bv. een purperen das op een bruin hemd, zwarte sokken onder een beige broek,…)? Of tegen mensen die slenteren in een winkelstraat wanneer je je moet haasten? Sommige dingen gaan echt te ver. Dat men zich ergert aan je buur die elke dag tot vier of vijf uur ’s morgens een luidruchtig feestje organiseert, terwijl je de volgende morgen moet gaan werken,… Ok. Maar een lach op de trein? Straks gaan ze Vlaams Volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn nog uit het Vlaams Parlement gooien omdat hij “soms” luid lacht.

   

  http://www.gesundheitsheft.de/lachen.html

    • Gidsland

  Nederlands minister van vreemdelingenzaken en integratie Rita Verdonk heeft in de Tweede Kamer een meerderheid te pakken voor haar jongste voorstel. Het voorstel: vreemdelingen die een delict plegen, die een misdrijfplegen vliegen er uit.
   
  Mijn goede, oude Vlaams Blok is voor het Hof van Beroep in Gent voor minder veroordeeld. Het is opvallend hoe bepaalde zaken die het Vlaams Blok in haar programma had staan in sommige Europese landen (zelfs verstrakt worden en) verheven worden tot regeringsbeleid. Dat is niet alleen in Nederland zo, maar ook in Denemarken, Oostenrijk,...
   
  Ooit was Nederland het gidsland voor Vlaanderen. Was dat nu nog maar zo.

 • Filmfestival

  Een van de weinige uitnodigingen waar ik als gemeenteraadslid op in ga, is de uitnodiging voor het Filmfestival van Gent. En opnieuw heb ik gelijk gekregen. De openingsfilm “Merry Christmas” was zondermeer prachtig. Een echte aanrader voor iedereen. Het is een Europese coproductie van regisseur Christian Carion. Het handelt over de frontsoldaten van Wereldoorlog I die op Kerstavond van 1914 de wapens lieten zwijgen en verbroederden. Ok, het was natuurlijk een zeer geromantiseerde versie van wat er zich toen naar alle waarschijnlijkheid (ik was er immers niet bij) heeft afgespeeld. Maar toch.

   

  Een vredesboodschap is altijd wel mooi.. Maar wat ik persoonlijk nog mooier vond, was de christelijke boodschap die in de film zat. Immers, zelfs toen de soldaten kerstliederen zongen, ze drank uitwisselden, ze foto’s van hun vrouwen lieten zien,… steeds bleven ze tegenover elkaar staan. Echt verenigd, echt samen zaten ze onder het kruis, zaten ze samen de eucharistie te vieren. Dat beeldde mijns inziens zo mooi uit dat onze God, een God is die mensen verenigt, die mensen liefdevol en vredevol verenigt. Spijtig dat dat niet in alle geloofsovertuigingen is. Spijtig dat sommige godsdiensten veroveringsgodsdiensten zijn. Want sommige van die veroveringsgodsdiensten zullen er voor zorgen dat mensen in oorlog zijn. En zo zijn we dan weer in de realiteit van deze 21ste eeuw.

   

  www.filmfestival.be

  http://www.filmfestival.be/professional.cgi?go=detail&id=87&lang=nl

  http://www.filmfestival.be/professional.cgi?go=detail&id=78&lang=nl


 • Diefstal

  Hoera, Hoera. De federale begroting is in evenwicht. Dat is het bericht dat vandaag door Verhofstadt en co de wereld wordt ingestuurd. Als je bekijkt welk een truukendoos ze hiervoor moeten opentrekken kan men maar één conclusie trekken: Schande.
   
  Zo komt er weer een rondje fiscale amnestie om nog wat geld uit het buitenland te halen, komt er een extra-belasting en - en dat is de grootste schande - gaat men nog eens 150 miljoen euro halen bij de Vlaamse overheid. De Vlaamse overheid heeft het afgelopen jaar ook al extra inspanningen geleverd om de putten van de federale regering op te vullen. Dat ging de komende jaren afgebouwd worden. Maar wat zien we? Amper een jaar verder komt Verhofstadt nog eens met zijn handen in de Vlaamse kas zitten om 150 mijloen van het overschot van 175 miljoen dat de Vlaamse overheid had, te stelen. Fraai hoor.
   
  Zo kan iedereen zijn budget in evenwicht houden. De boodschap is duidelijk. Als huisvrouw doe je maar zoveel geld op als je wil, als je tekort hebt, ga je gewoon het dievenpad op en ga je de centen halen bij je buurvrouw die wel een poging heeft gedaan om zuinig met haar centjes om te springen. Dat de Vlaamse regering dit zomaar toelaat, zegt veel over de daadkracht van die regering. Er is geen Vlaamse regering. Dankzij die weekdieren blijft Vlaanderen maar een dochteronderneming van de NV België. En de dochteronderneming wordt leeggehaald om de NV van het faillissement te redden.

 • Nieuws maken is gemakkelijk

  Nieuws maken is gemakkelijk. Je laat een enquête uitvoeren en als je er de resultaten van hebt, roep je het uit tot nationaal nieuws. Ik heb het inderdaad over de VRT-enquête over het burgemeesterschap in Antwerpen. Filip Dewinter zal volgens de cijfers dus geen burgemeester worden in 2006. Leuk om te weten. Wat men natuurlijk maar in de marge laat weten is dat er ongeveer 20% van de respondenten nog niet weten wat ze in 2006 zullen stemmen of het niet willen laten weten. Wedden dat daar een groot aantal Belang-stemmers tussenzitten?
   
  Trouwens, ik heb wat notities van sociologie en sociologisch onderzoek. Ik weet ook dat onderzoeken naar kiesintenties zowat de moeilijkste onderzoeken zijn die er in Vlaanderen bestaan. Dat heeft o.a. te maken met de aard van de Vlaming, maar soit. Ik weet dus ook wat de gemiddelde foutenmarges in zo'n onderzoek zijn. Er is dus niets om ons ongerust over te maken.
   
  Wel leuk is het als extra motivatie voor de militanten. Ik zal ze morgen op de A-conventie eens vragen hoe ze Filip nu in de burgemeesterszetel gaan hijsen. Als ik ze een beetje ken, zullen ze er nu 200% voor gaan. En dat is maar goed ook. Antwerpen kan er enkel wel bij varen.

 • Staken schaadt

  Morgen staakt het ABVV. Het openbaar leven zal er zeker heel wat hinder van ondervinden. De staking kan je een beetje kaderen in het "eindeloopbaandebat". De vakbonden willen immers bv. het brugpensioen op 58 houden. Onder druk van de vakbonden heeft de regering hiermee ingestemd. Toch staakt de socialistische vakbond, want... je moet staken vooraleer het te laat is. Hallo? Dit is surrealisme ten top.
   
  Vroeger was er een partij die naar buitenkwam met de slogan: "Crisis? Staken schaadt, werken baat!" Het was een mooie partij, de mooiste partij die ik in mijn nog jonge leven gekend heb. Spijtig genoeg bestaat die partij nu niet meer.
   
  Maar ze hadden gelijk. Zoals ze in zoveel zaken gelijk hadden. We zijn wat dat "eindeloopbaandebat" betreft in een crisis terechtgekomen. Het sociale vangnet dat in ons land bestaat - dat trouwens het beste van de ganse wereld is - is quasi niet meer betaalbaar. Dus moet er wat aan gesleuteld worden om het te doen overleven. Om er voor te zorgen dat beste sociale vangnet blijft betaan. Gelet op de vergrijzing is het dan ook niet abnormaal dat men langer moet werken. De mensen worden ouder en blijven ook langer fit, blijven langer in topvorm. De ouderen, de plus vijfenzestigers, willen in de meeste gevallen ook langer werken. Ja hoor, er zijn nu eenmaal mensen die graag werken en zich graag nuttig maken en zich graag nuttig voelen.
   
  Maar dan zijn er de vakbonden: "Aan de 'verworvenheden' mag men niet tornen". Aan bepaalde zaken mag men inderdaad niet tornen. Kinderarbeid is uit den boze. Men mag de arbeiders en werknemers anno 2005 niet behandelen zoals dat het geval was in de tijd van priester Daens. Maar verschillende van die "verworvenheden" zijn niets meer dan luxe. Luxe die kon gegeven worden omdat we het ons konden permitteren. Maar dat is nu niet langer het geval. De luxe is onbetaalbaar geworden. Als de vakbonden tot in al die details het been blijven stijfhouden, zullen zij verantwoordelijk zijn als het sociale systeem - dat beste van de wereld - in elkaar stort. Willen ze dat soms op hun geweten hebben?

 • Mensenrechten

  Marc Verwilghen (VLD) heeft het niet gehaald. Hij is geen commissaris voor de Mensenrechten geworden bij de Raad van Europa. Verwilghen kreeg amper 33 stemmen en kon het vergeten. De Zweed Thoams Hammarberg is nu de nieuwe commissaris met 104 stremmen. 11 stemmen meer dan de Poolse kandidaat.
   
  Verwilghen is natuurlijk ontgoocheld. Naast een dergelijke vetbetaalde job grijpen, is nooit leuk. Maar hij schuift de schuld in de schoenen van zijn landgenoten in de Raad van Europa. Alsof dat dat stemmachines moeten zijn en enkel voor landgenoten mogen stemmen. Te gek voor woorden. Ze moeten stemmen voor wie zij de "right man for the job" vinden.
   
  Het is tenslotte niet Verwilghen die geschokt moet zijn, maar (nog maar eens) de gewone Vlaming. Nu gebruikt de VLD ook al de internationale instellingen om mensen uit te rangeren en weg te parkeren. Ze gebruiken de internationale instellingen om interne partijproblemen op te lossen. Dedecker moet immers het zwijgen opgelegd worden en dat kan alleen maar met een ministerpost. Wedden dat men een van de komende dagen een nieuwe vetbetaalde functie voor Verwilghen zal vinden? Fraai toch, hé? De politiek bij traditionele partijen.

 • Juicht, België, juicht

  Juicht, België, juicht, want we hebben er een prinsje bij, luisterend naar de naam Emmanuel. Ik blijf het opmerkelijk vinden hoe een dergelijk feit verheven wordt tot zowat het belangrijkste nieuwsfeit en zoveel aandacht krijgt op de verschillende journaals. Ik dacht immers altijd dat prinsjes en prinsesjes thuishoorden in sprookjes. Nu weet ik niet zo goed wat ik daar van moet denken. Betekent dit dat journaals vol zitten met verhalen en sprookjes en niet met feiten?
   
  Emmanuel wordt de vierde in lijn voor de troonsopvolging in België. Laten we hopen dat het nooit zo ver komt. Beter nog laten we er samen werk van maken dat zijn vader nooit op de troon komt. Laten we een einde maken aan België. Dit onland heeft geen meerwaarde voor Vlaanderen, heeft nooit een meerwaarde gehad.
   
  Leve de Vlaamse Republiek.

 • PS-staat

  Zoals iedereen weet heeft PS-kopstuk Jean-Claude Van Cauwenberghe ontslag genomen als minister-president van Wallonië omdat zijn naam genoemd wordt in een zaak van gesjoemel met een sociale huisvestingsmaatschappij in zijn thuisstad Charleroi. Zijn opvolger als minister-president is… Elio Di Rupo. Meneer Di Rupo blijft ook even voorzitter van de almachtige Parti Socialiste.

   

  Zo is de cirkel rond. Iedereen die ooit als boutade stelde dat Wallonië een PS-staat is, mag dat nu letterlijk doen. Er is geen verschil meer tussen het voorzitterschap van die partij en de leiding van de Waalse regering. Ze doen bij de PS zelfs niet meer de moeite om de indruk te wekken dat Wallonië een democratische deelstaat is, bestuurd door een coalitie. De partij en Wallonië is één en dezelfde, één en ondeelbaar. Over arrogantie gesproken.


 • Laf en geen verrtouwen

  Dus toch. Tot ongeveer 5 keer toe vroeg tijdens het debat over de Vlaamse regeerverklaring Filip Dewinter Minister-president Leterme op de man af of hij zou aanblijven in zijn functie tot aan de Vlaamse verkiezingen van 2008. Er kwam van de normaal zeer zakelijke Leterme geen antwoord. Hij kwam niet verder dan akte te nemen van het feit dat de oppositie graag zou hebben dat hij bleef. Flauw grapje, flauw antwoord.
   
  Al lang gonst het van de geruchten dat Leterme de ambitie heeft om federaal premier te worden. Alleen wil hij het niet bevestigd hebben. Vandaag liet dan de fractieleider van de CD&V in het VP in het programma "de zevende dag" weten dat Leterme het voortouw moet en zal nemen en dus een lijst voor de federale verkiezingen moet trekken. En meer nog, dat hij na de verkiezingen zeker de onderhandelingen met de Franstaligen moet leiden.
   
  Voila, daarmee is het gezegd. Daarmee is het hoge woord er uit. Leterme blijft niet tot het einde van de Vlaamse legislatuur aan het roer van de regering. Het werd tijd dat er duidelijkheid kwam. Het scenario Dewael herhaalt zich. Die verliet ook op voorhand het zinkende schip van de Vlaamse regering.
   
  Eén zaak is duidelijk: Leterme is laf. Hij durft niet aanblijven tot het einde van de Vlaamse legislatuur omdat hij vooral niet getaxeerd wil worden op de prestaties na vijf jaar van de Vlaamse regering onder vzijn leiding. Leterme heeft dus geen vertrouwen meer in het uitvoeren van zijn eigen regeerprogramma. Na het BHV-debacle is hij er van overtuigd dat er nog heel wat punten in zijn regeerprogramma staan die het niet zullen halen. Daarom zal hij de vlucht vooruit nemen, de vlucht naar de federale regering.

 • Oude PS?

  Als we de kranten mogen geloven, is met het ontslag van Jean-Claude Van Cauwenberghe een van de laatste kopstukken van de oude PS gevallen.
   
  De oude PS? Met het aantreden van Di Rupo als voorzitter van die partij heeft men ons altijd proberen te doen geloven dat de PS vernieuwd werd. Geloof het maar niet. Er is geen oude PS of nieuwe PS, er is enkel de PS. En die partij zal altijd een rabiaat anti-Vlaamse partij zijn. Een partij die synomiem is voor potverteren en voor gesjoemel.
   
  Het ergste is dat de Vlaamse politici van de traditionele partijen die PS en het PS-systeem in Wallonië in leven houden met de jaarlijkse miljardentransfers. Maar liefst 12,68 miljard euro stroomt er elk jaar van Vlaanderen naar Wallonië. En de PS is steeds in de hand blijven spuwen van diegene die haar voedt. En dat zal nooit veranderen tenzij er een einde aan de transfers komt. En voor diegene die denkt dat er een einde komt aan het gesjoemel binnen de PS? Wel die is naïef.