• 1.004.071

  Dat is het aantal vreemdelingen dat ons land rijk is. Dat blijkt uit de tellingen van de dienst vreemdelingenzaken op basis van het rijksregister. Let wel, dat zijn enkel vreemdelingen die zich officieel op ons grondgebied bevinden. Illegalen, zoals de Poolse mededader van Joe Van Holsbeeck en zijn mama en papa, zijn daar niet in meegerekend. Ook op een ander vlak zouden de cijfers onderschat zijn. Dat blijkt uit de uitspraken in de krant van de coördinator van de onderzoekslijn migratie van de Universiteit Antwerpen. Dit is volgens haar een minimale weergave: “We hebben door de snel-Belgwet een gigantische naturalisatie meegemaakt. Het aantal Turken was tot voor enkele jaren in de statistieken meer dan 80.000, nu zijn het er 40.000. We hadden minstens 140.000 Marokkanen tot voor de snel-Belgwet, nu 80.000.

   

  De onderzoekster betreurt tevens dat er zo weinig cijfermateriaal ter beschikking is. Dat klopt. Ik heb dat aan den lijve ondervonden toen ik een en ander opzocht om de aangroei van de Gentse bevolking te bekijken. Met de weinige cijfers die ik vond heb ik tijdens een interpellatie in de Gentse gemeenteraad toch maar kunnen aantonen dat de aangroei van de Gentse bevolking op conto van de vreemdelingen kwam en trouwens nog steeds komt. De stadsvlucht van autochtone Gentenaars is niet gestopt en wel in tegendeel. Dit blijkt trouwens in alle grote Vlaamse steden het geval te zijn. Maar wil men bij de colleges in die steden niet horen. Tja, wat baten kaars en bril…

 • Brave blanke christenen

   “JOE Van Holsbeeck is dus niet vermoord door verschrikkelijke bruine moslims, maar door brave blanke christenen, afkomstig uit het land van wijlen Paus Johannes- Paulus II, schreef Walter Zinzen in een opiniestuk in De Standaard.

   

  Vandaag werd de gezochte “vermoedelijke” moordenaar opgepakt in een zigeunerkamp. Ik vraag mij dan af: Wat zoekt zo’n brave blanke christen afkomstig uit het land van wijlen paus Johannes-Paulus II in een zigeunerkamp?

 • Barça-Gunners

  Het wordt een mooie finale in de Champions League. Barcelona-Arsenal. Maar wat een prachtige halve finale. Barcelona en AC Milan hebben een schitterende en hoogstaande wedstrijd neergezet. Heerlijk om naar te kijken, ook al was het een doelpuntenloze wedstrijd. Maar het was voetbal op het hoogste niveau. Kracht, spanning, snelheid, technische hoogstandjes,... Alles zat er in. Het was gewoon kunst.

  En hoe mooi ook de sportiviteit. 90 minuten er keihard voor gaan, na de wedstrijd felicitaties aan elkaar, omhelzingen tussen winnaars en verliezers.

  Wat kan voetbal toch mooi zijn. De mooiste sport op aarde. Ik kijk alvast uit naar de finale in Parijs. Hopelijk wordt het een even mooie wedstrijd als vanavond.

 • Bij een afscheid

  Intussen is het weer de tweede avond van de gemeenteraad. De zoveelste in die vijf en een half jaar dat ik nu in de deze traditierijke zaal van het stadhuis van Gent zit. Sinds enkele jaren braafjes op de derde rij, derde stoel als je van rechts begint te tellen. Met mijn verhuis naar de koekestad niet alleen in mijn achter- maar evenzeer in mijn voorhoofd, kijk ik vandaag toch al een beetje anders naar het stadhuis. Hoewel ik eigenlijk de eerstkomende weken nog niet weg ben.

   

  Het Gentse stadhuis is een mooi stadhuis. Je ontdekt er verschillende bouwstijlen die, doorheen de verschillende uitbreidingen die het stadhuis heeft gekend, toch een uitzonderlijk geheel vormen. Het oudste gedeelte is Gotische stijl, het nieuwe gedeelte is Renaissance. Ook binnen kom je de meest opmerkelijke dingen tegen. Wat betreft de kennis van hoe het stadhuis er vanbinnen uitziet, ben ik burgemeester Frank Beke zeer dankbaar. Bij het begin van de legislatuur nam de burgemeester het initiatief om de nieuwe gemeenteraadsleden een rondleiding te geven doorheen het stadhuis, en dan vooral doorheen de delen van het stadhuis die niet (en die nooit) voor het publiek toegankelijk (zullen) zijn. Uiteraard gingen enkel de Blokkers (toen waren we dat nog) en een VLDster daar op in. De cultuurliefhebbers, zeker? J

   

  Maar zo ontdek je bv. in de kelders van het stadhuis dat dat immense gebouw geen even immense fundamenten heeft. Neen, het is stadhuis is eigenlijk gebouwd op de kelders van tientallen woningen. In de kelderverdieping kan je dat prachtig bekijken. Alleen,… de kelders zijn niet toegankelijk.

   

  De zolder van het stadhuis is dat ook niet. Maar wat een prachtig deel van het huis waar ik vijf en een half jaar heb vertoefd, is me dat. Wat een prachtige balken, wat een schitterdende bouwsels onder je voeten als je op zolder loopt. Wist je trouwens dat er op zolder immens grote ijzeren watertanks staan? Die werden er geplaatst toen de Duisters hier even de dienst uitmaakten. Ze hadden immers schrik dat een dergelijk prachtig gebouw door de bombardementen van de vijand in brand zou worden geschoten. Met de tanks hadden ze dan onmiddellijk bluswater. Ook de (bakstenen) ondersteuningen van de gewelven dateren uit die tijd.

   

  Of wat te denken van de grootse plannen van de bouwheren van het stadhuis? Wie al in het Gentse stadhuis op bezoek is geweest, kent de grote, majestueuze trap die vanuit de Pacificatiezaal naar de troonzaal en naar de Arsenaalzaal leidt. Ergens houdt die trap gewoon op. Maar als je dat dan vanop zolder bekijkt, zie je dat deze trap verder moest reiken. De trap ligt er gewoon onafgewerkt bij. Er liggen zelfs nog stukken die de bouwmeester heeft achtergelaten. Je hebt er de indruk dat de volgende dag arbeiders gaan langskomen om verder te werken. Heerlijk om zien.

   

  En wat te denken van de grote boterkuipen in het “souterrain” aan de voorkant van het renaissancedeel van het stadhuis. Die stammen nog van de tijd dat men door de ramen op de hoogte van het voetpad in de Belfortstraat nog waren aan de man of vrouw bracht. En zo zit het stadhuis in Gent vol leuke zaken. Je kan er een prachtige wandeling maken doorheen die rijke geschiedenis van Vlaanderen, doorheen de rijke geschiedenis van onze grote Vlaamse steden, doorheen de rijke geschiedenis van Gent.

   

  Eigenlijk ben ik wel blij dat ik vijf en een half jaar heb mogen vertoeven in een gebouw met een dergelijke geschiedenis. En ben ik blij dat burgemeester Frank Beke er voor gezorgd heeft dat ik dat allemaal mocht aanschouwen. Alleen is het heel spijtig dat het gros van de mensen die met mij in die raad hebben gezeten niet het minste respect hebben voor die geschiedenis van Gent en de geschiedenis van Vlaanderen. Enfin, dat blijkt toch als je kijkt hoe ze hun eigenheid, hun cultuur en geschiedenis verloochenen om maar politiek-correct te zijn, om de bovenste beste vriendjes van de vreemdelingen te zijn.

 • Hoera, het zijn Polen

  Juicht België, juicht. Een zucht van verlichting ging gisterenavond door politiek-correct België. De daders van de moord op Joe Van Holsbeeck in het Brusselse Centraal Station zijn niet van Noord-Afrikaanse origine. Het zijn Polen.

   

  Vergeef me mijn cynisme, maar dergelijke “zegebulletins” vind ik misplaatst. De media en de rest van de politiek-correcte kliek is blijkbaar enkel bezig met wat de gevolgen van een dergelijke moord bij de komende verkiezingen. Weer doemden beelden van een gitzwarte zondag voor de ogen van de politici op. En nu,… Nu vinden ze toch wel wat minder erg nu de daders Polen zijn. Komaan, zeg.

   

  Schandalig vind ik zoiets. We moeten ijveren voor een veilige samenleving. Recht op veiligheid is een basisrecht. Nu de samenleving bulkt van gewelddaden, misdrijven en misdaden moet er maar eens keihard opgetreden worden. Het zal me eerlijk gezegd worst wezen wie de daders zijn. Maar de daders, blank, zwart, bruin, geel, blauw of appelblauwzeegroen moeten gepakt en gestraft worden. Streng gestraft. Er is verdomme een jongen vermoord. Voor een MP3-speler van misschien maar 50 euro. Een jong leven afgebroken. Een jongen die niet zal afstuderen, die niet meer zal gaan zeilen, die niet zal trouwen, geen kinderen zal krijgen,… En zijn ouders zitten voor altijd met een lege stoel aan hun tafel. Ze zullen hun kind niet meer zien thuiskomen met verhalen over zijn dag bij de zeescouts, met verhalen over hoe het op school was. En dan durven politici en journalisten beklemtonen dat het Polen en geen Noord-Afrikanen zijn. Daar zijn de familie van Joe Van Holsbeeck en de families van alle andere slachtoffers van dergelijke misdaden vet mee.

   

  UPDATE: De aangehouden Pool is minderjarig. Dus moet hij beschermd worden. Is het u ook opgevallen hoe mooi de gezichten van de daders van een laffe roofmoord nu onherkenbaar worden gemaakt? Kijk maar op de sites, kijk maar naar de journaals. Moeten daders van een laffe roofmoord beschermd worden? Dat zou nog eens een interessant debat zijn. O ja, de aangehouden mededader, de "Pool", was illegaal in dit land. O ja, zijn ouders trouwens ook. Waar ik niets mee wil zeggen.

 • Burgerzin

  Na de zogenaamde MP3-moord en na het wereldkundig maken van de beelden van de foto's van de daders, is de discussie opgelaaid over of men nu tipgevers geld moet geven of niet.

  Hallo? Hier kunnen we ons wel wat vragen bij stellen. Geld geven aan tipgevers? M.a.w. geld geven aan mensen die de moordenaars kunnen identificeren? Eingelijk mag zoiets toch niet nodig zijn.

  Als je getuige bent van een misdrijf, of je bent in staat om daders van een misdrijf te indentificeren, moet je gewoon als getuige optreden. Burgerzin heet zoiets.

  Bestaan er misschien culturele verschillen in deze samenleving dat het nodig is om een dergelijke piste te lanceren?

 • Logischer

  "De pech zit altijd aan de kant van de slachtoffers en dat stoort me. Moet je tegen de ouders van een verkracht meisje zeggen: u hebt pech, de gevangenis zit vol, we kunnen de dader niet opsluiten? Mij lijkt het logischer tegen de verkrachter te zeggen: u hebt pech, normaal mag je maar met drie in zo'n cel, u zal er met elf in moeten."

   

  Urbanus in HNB van 22 april 2006

   

  Geen Vlaams Belanger die Urbanus, maar hij heeft wel een serieuze dosis gezond verstand. En inderdaad logischer. Zou het kunnen dat het gros van de kiezers en potentiële kiezers van het Vlaams Belang geen nazi's fascisten en racisten zijn, maar gewoon logisch nadenken?

   

   

 • Hometown

  “I wanna go back to my hometown,” zong Joe Jackson al honderden keren. Wel bij mij is het zo ver.

   

  Ik verlaat de fiere Arteveldestad na een verblijf van tien jaar. De Arteveldestad met vele prachtige gebouwen, een zeer rijke Vlaamse geschiedenis, zijn fiere bevolking en met verschillende Turkse allochtonen die steeds meer de weg naar het Vlaams Belang vinden uit onvrede met het huidige rode bestuur. Dit jaar ga ik terug naar die stad met die mooiste kathedraal waarmee Thomas More zijn boek Utopia begon.

   

  Dit betekent ook dat ik binnen enkele weken ontslag zal nemen uit de Gentse gemeenteraad. De gemeenteraad waar ik vijf en een half jaar met veel plezier heb gezeteld en hopelijk op een redelijke wijze – daar moeten anderen maar over oordelen - de standpunten van het Vlaams Belang en zijn kiezers heb verdedigd. Mijn beste herinnering heb ik nog steeds aan het feit dat ik als Vlaams Belanger de kar trok in de verdediging van de havenarbeiders tegen de rotte Europese richtlijn i.v.m. de zelfafhandeling.

   

  Maar wees gerust ik ben nog wel enkele weken in Gent en dus ook in het stadhuis. Ik dank Gent dan ook voor zijn gastvrijheid en het feit dat ze deze dwarse Antwerpenaar zo lang heeft geduld.

   

  Uiteraard ga ik niet naar Antwerpen om daar op mijn “luie kont” te gaan zitten. Maar voor meer details over wat ik daar allemaal ga uitrichten, is het nog even wachten. Ten gepaste tijden zal ik hier op deze site wel de nodige uitleg geven.

 • Het is zover

  Wie dacht dat het toekomstmuziek was en vond dat het Vlaams Belang overdreef wanneer het sprak over het feit dat vreemdelingen ooit de meerderheid zouden uitmaken in onze steden, is eraan voor de moeite.

   

  Uit cijfers van socioloog  Jan Hertogen blijkt dat 52% van de kiesgerechtigde “Brusselaar” van vreemde afkomst is. In Vlaanderen is dat 8% en in Wallonië 16%. In vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 betekent dit dat bijna de helft van de bijkomende kiezers van vreemde afkomst is.

   

  De Franstaligen halen dus binnen wat ze moesten binnenhalen. Nieuw kiesvee. Het was Louis Michel van de MR die ten tijde van de verschillende wetswijzigingen  terzake (snel-belg-wet en later het vreemdelingenstemrecht) openlijk liet weten dat het de bedoeling was om nieuwe en vooral Franstalige kiezers te creëren in de strijd tegen het toenmalige Vlaams Blok, nu Vlaams Belang. En dat het in Brussel wel degelijk om Franstalige kiezers zal gaan kan blijken uit de cijfers van de bevolkingsdiensten waaruit blijkt dat meer dan 98% van de vreemdelingen die zich naturaliseren een Franstalige identiteitskaart aanvragen.

   

  En staar u zeker niet blind op de “slechts” 8% in Vlaanderen. De “snel-belg-wet” en het vreemdelingenstemrecht dat is ingevoerd zal zich wel degelijk in steden als Antwerpen, Mechelen, Gent, Lokeren, Aalst,… laten gevoelen. In die zin hebben de politici van de traditionele partijen er voor gezorgd dat er een “vreemdelingenlegioen” op de been is gezet om het Vlaams Belang terug te dringen. Of het zal lukken valt af te wachten. Een deel van de vreemdelingen is immers verstandig genoeg om zich niet als kiesvee te laten misbruiken. Maar als het Vlaams Belang in de grote Vlaamse steden opnieuw vooruitgang boekt, mag die vooruitgang dik in de verf gezet worden gelet op de ongelijke strijd en de manipulatie van de wetgeving. Immers als men de democratische spelregels gedurende het spel wijzigt enkel en alleen om de oppositie terug te dringen, kan men zich de vraag stellen hoe democratisch een dergelijke staat nog is.

   

   

 • Zalig Pasen

  "Wat zoekt ge de levende bij de doden? Hij is hier niet. Hij is verrezen. Herinnert u, hoe Hij nog in Galilea tot u gezegd heeft: De Mensenzoon moet overgeleverd worden in zondige mensenhanden en aan het kruis geslagen, maar op de derde dag verrijzen."

   

  Lucas 24, 5-8

   

  ZALIG PASEN

 • Hallo, zijn we wakker?

  Hallo zeg, zijn we wakker geworden, ja? Naar aanleiding van de laffe roofmoord op een jonge kerel door enkele Noord-Afrikaanse jongeren in het Brusselse Centraal Station, lezen we in de krant vandaag enkele stevige reacties. Vooral die van "Nieuwe Belg" en Spirit-parlementslid Fouad Ahidar vallen op.

  Lees even mee: "Geen betutteling meer. Tegen deze en al die andere migrantenjongeren die zich onaantastbaar wanen, moet hard opgetreden worden." En verder: "Excuses zijn er niet. Wat men vanuit links-politiek correcte hoek ook beweert: dat migrantenjongeren geen kansen krijgen, dat ze geweerd worden uit de consumptiemaatschappij,... Dikke zever. Zelf kom ik ook uit een arm gezin met acht kinderen, maar ik heb daarom nooit een diefstal gepleegd, laat staan iemand doodgestoken." Tiens, waar heb ik dergelijke taal nog gehoord? Onze vriend Fouad zal toch niet worden veroordeeld voor racisme zeker?

  Trouwens over racisme gesproken,... Ahidar heeft een nieuw soort racisme ontdekt: "Noord-Afrikaanse  jongeren die bewust Belgische jongeren pesten en overvallen. Terwijl ze beter zouden studeren tot ze erbij neervallen, en eens ze dat diploma hebben, intensief naar werk zoeken. Elke uitvlucht om dat niet te doen is onzin." Wat nu, Fouad??? Bestaat er iets als anti-Vlaams racisme, anti-blank racisme. Toen het Vlaams Belang zoiets zei werden we voor het vuil van de straat uitgescholden. Dan was het allemaal niet waar. 't Kan verkeren zei Bredero.

  Ahidar legt ook de verantwoordelijkheid bij de ouders van de migrantenjongeren: "Mocht mijn vader me ooit hebben zien thuiskomen met een T-shirt dat ik onmogelijk zelf had kunnen betalen, dan gaf hij me een pak slaag. Nu zien ouders hun kinderen thuiskomen met basketbalschoenen van 150 euro en MP3-spelers, zonder dat ze zich daar vragen bij stellen. De hoogste tijd dat ze dat wel doen."

  Allez, er is er ene wakker geworden. Wij zeggen dat al jaren. Het is enkel verschrikkelijk dat meneer Ahidar met zulke standpunten pas naar buiten komt na een lafhartige moord. Hij had dat wel eens eerder mogen doen. Dit is immers niet de eerste racistische moord. En dan heb ik het wel degelijk over anti-Vlaams-racisme. Denk maar aan de oude Ludo Hannes. Of aan Frank Goovaerts.

  Ach, misschien zijn ze wel echt wakker? Maar ik vrees ervoor. Straks is de jonge stakker begraven en gaan de politici weer over tot de orde van de dag. Zoals steeds. Ook waarschijnlijk Fouad. Hoe goed hij het misschien ook bedoelt.

  Triest, intriest is zoiets.

 • Goede vrijdag

  ELI, ELI, LAMA SABACHTANI!

 • Kunstmatige Gentse hoofdcommissaris

  Amaai,… De meeting van het Vlaams Belang over veiligheid heeft blijkbaar bij de politiekcorrecte kaste een en ander losgemaakt. Wat er vandaag allemaal in de kranten staat, is onvoorstelbaar. Het Vlaams Belang wil terug naar de middeleeuwen, het Vlaams Belang wil de islamitische sharia invoeren, het Vlaams Belang wil van Vlaanderen een Far West maken,… en wat weet ik nog allemaal. Ze hebben het dan over het pleidooi van Filip Dewinter om het recht op wettige zelfverdediging uit te breiden, zeker wat betreft beroepen die vaak slachtoffer worden van criminelen, zoals juweliers, pomphouders, banken,…

   

  Het moet toch mogelijk zijn dat deze mensen ook hun eigendom, hun levenswerk maar vooral hun broodwinning kunnen beschermen, desnoods gewapend. Logisch toch, de samenleving moet beschermd worden tegen criminelen en niet andersom wat vandaag vaak het geval is. Denken we maar aan de Harelbeekse juwelier Tyberghien enkele jaren geleden. Wat mij betreft is daar in Antwerpen niks verkeerds gezegd. Integendeel. Het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen gaat een heel stuk mee in dit verhaal. Uit ervaring weet ik dat de zelfstandigen vaak nog verder willen gaan dan wat het Vlaams Belang voorstelt.

   

  Wie ook zijn eurocent aan mening in De Gentenaar liet optekenen is de mediageile hoofdcommissaris van de Gentse politie, Steven De Smet. Hij is als het ware de emanatie van de politiek-correcte en politiek benoemde politietop en de zachte aanpak van de criminaliteit. “Hij stelt: “Ik wil niet leven in een maatschappij waar burgers het recht in eigen handen nemen.” Wel, vriend De Smet, als je dat niet wil, luister dan eens naar je eigen politiebasis en vraag hen eens hoe zij tegen de criminaliteit willen optreden. Heel wat politiemensen op een lager niveau, politiemensen die wel op straat komen en niet in een ivoren toren zitten, hebben wel heel wat goede ideeën om de criminaliteit in Gent aan te pakken. Die ideeën komen ze ons “en masse” meedelen omdat ze nergens anders gehoor vinden. Maar hun visie past niet in de politiekcorrecte visie van de top (die natuurlijk zwaar onder druk staat van de politieke overheid). Maar als je je politiemensen eens zou laten doen, zachtaardige Steven, zouden de mensen inderdaad zichzelf niet moeten verdedigen. Maar neen, met de community-policing, slaagt men er in Gent in om de gewone politieman en –vrouw af te remmen in de strijd die ze tegen de criminaliteit willen voeren. Community-policing is eigenlijk niets meer dan de bevolking er van te overtuigen dat er nu eenmaal criminaliteit is en dat ze er maar mee moeten leren leven. Ongehoord is zoiets.

   

  Ook wist de begeleider van de TV-serie Flikken te melden: “Ze (Vlaams Belang nvww) kloppen het onveiligheidsgevoel kunstmatig op.” Hallo, kunstmatig? Dat moet ge maar eens gaan vertellen aan de Gentse bevolking. Dat de onveiligheid in Gent kunstmatig is. Dat als ze overvallen worden, het slechts een zinsbegoocheling is. Dat ze virtueel zijn overvallen, dat ze het zich hebben ingebeeld. Fraaie politieman die De Smet. Het enige wat in het Gentse korps kunstmatig is, is Steven De Smet zelf. Ik ben er alleszins nog altijd niet uit of de man nu werkt bij de Gentse politie en effectief hoofdcommissaris is, of de man eigenlijk een acteur is van de serie Flikken en op de loonlijst van de VRT staat. Een virtuele, een kunstmatige hoofdcommissaris dus.

 • Back to basics

  Gisteren naar de meeting van Vlaams Belang in Antwerpen geweest. Een meeting onder het motto: “Uw veiligheid, onze prioriteit”. Het was back to basics. Het is duidelijk dat veiligheid een hoofdthema voor de verkiezingen moet zijn. Zo voelen de mensen, zeker in de grote steden het toch aan. Veligheid is, zoals het gisteren door de verschillende sprekers werd aangehaald, een basisrecht, een fundamenteel mensenrecht.

   

  En veiligheid waarborgen is de eerste en belangrijkste stap om opnieuw te komen tot leefbare steden en gemeenten. Vanuit Gent kan ik niet anders dan lijsttrekker Filip Dewinter en zijn sterke lijst met “runningmate” Anke Vander Meersch, Hugo Coveliers en sterke duwer Gerolf Annemans heel veel succes wensen. Dat ze de augiasstal, die het stadhuis na zoveel jaren socialisme geworden is, maar eens goed uitkuisen. Dat ze Antwerpen teruggeven aan de Antwerpenaren en dat ze hun stad niet prijsgeven.

   

  Wie meer wil lezen over hoe de meeting was, moet maar eens surfen naar http://www.vlaamsbelang.org/index.php?p=0&id=1741

   http://www.gerolfannemans.be/artikel_detail.asp?id=233&cat=6

  http://www.filipdewinter.be/page.php?linkID=338

   

  Wie gisteren ook back to basics ging was Gerolf Annemans met een bepaald stukje in zijn toespraak. (eentje voor een goede verstaander)

   

  Ik kan de mannen en vrouwen van Antwerpen enkel maar het woord van de dichter meegeven in de strijd waar ze voor staan.

   

  Antwerpen dood, Vlaandren begraven!
  Mannen van onder den toren,
  Mannen van langs de haven,
  Mijn braven, mijn braven,
  Geeft uw stad en uw stroom niet prijs,
  Om half Londen noch heel Parijs!
  Kijkt uit uw oogen, hoort uit uw ooren.
  Let op uw haven, let op uw toren.

  Antwerpen sterk, Vlaandren herboren!
  Sinjoren,
  Let op uw last!

   

  Rene de Clercq – Aan die van Antwerpen

 • Staakt Osama de strijd?

  Staakt Osama Bin Laden de strijd tegen het Westen? De kans bestaat. Immers, La Cicciolina, de voormalige Italiaanse pornopolitica, heeft zichzelf aan Osama aangeboden als hij stopt met zijn tirannie. Het Westen zet duidelijk nieuwe wapens in tegen het oprukkende islamterrorisme, nl. pornoactrices. Ik vraag me af wat de impact van dat nieuwe wapen zal zijn. Daarvoor moeten we wachten op het antwoord van de terrorist. Ik ben eens nieuwsgierig. De komende dagen moeten we dus uitkijken naar de uitzendingen van Al Jazeera.

   

  Of wat een onzin men tegenwoordig allemaal kan horen en lezen.

   

  http://www.hln.be/hln/cch/det/art_192891.html?wt.bron=homeArt11

   

 • De jackpot van de vakbond

  De jackpot van de vakbonden is de Belgische staat. Als een van de enige landen in de wereld, zo niet het enige, heeft België er voor gezorgd dat de vakbonden ook werkloosheidsvergoedingen kunnen uitbetalen. Werklozen die niet aangesloten zijn bij de vakbond zijn aangewezen op de Hulpkas voor Werkloosheidsvergoedingen. Maar wat blijkt al sinds het begin van het systeem? De vakbonden hebben er voor gezorgd dat ze sneller kunnen uitbetalen dan de Hulpkas. Een betere reclame voor lid te worden van een vakbond bestaat er niet. Zo zijn heel wat mensen die niet “vakbondminded” zijn, toch lid van een vakvereniging.

   

  In deze verschrikkelijke staat is het ook vanzelfsprekend dat die vakbonden een dergelijke service niet gratis aanbieden. Neen, om dit klusje op te knappen krijgen ze van de Belgische staat maar liefst 138 miljoen euro (ongeveer 5 miljard 566 miljoen oude Belgische Franken) . Dure administratiekosten bij de vakbond dus. Komt daar nog bij dat hoe meer werklozen een vakbond telt, hoe meer ze opstrijken. Absurd gewoon.

   

  Maar het wordt nog straffer. Bij de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA) is al meermaals aangetoond dat de vakbonden niet eens werkloosheidsvergoedingen zou moeten uitbetalen. De RVA is daar zelf technisch perfect toe is staat. Maar daar wil de minister van Werk Peter Van Velthoven niets van weten. Hoe zou dat nu toch komen dat een socialistische excellentie geen maatregelen wil nemen die de vakbonden dat geld zouden ontnemen. Het zal er toch niets mee te maken hebben met het feit dat de socialistische vakbond de meeste werklozen onder haar leden telt, zeker?

   

  De traditionele partijen kiezen dus duidelijk niet voor het meest vanzelfsprekende systeem waarin de overheid de verantwoordelijkheid draagt inzake uitbetalingen van uitkeringen. En die 138 miljoen euro is slechts een deel van het geld dat er in vakbonden rondgaat. Is het dan te veel gevraagd dat vakbonden rechtspersoonlijkheid zouden krijgen en dat ze een transparante boekhouding zouden voeren? Is een democratische controle van wat er allemaal met die centen gebeurd een aanslag op de vrijheid van de vakbonden? Of hebben de vakbonden ter zake misschien iets te verbergen. (Ik moet plots denken aan het uitlekken van het bestaan van vakbondsrekeningen in Luxemburg, ik weet niet hoe dat zo ineens komt.)

   

  Wat er ook van zij, Van Velthovens kabinetschef beseft ook dat de werkloosheidsuitkeringen de sterkte van de vakbond uitmaken: “Het is juist dat de uitbetaling van de werkloosheidsuitkeringen een van de redenen is waarom zoveel mensen in ons land bij een vakbond zijn aangesloten. Als we ze dat zouden ontnemen, zouden we de bonden erg verzwakken”.

   

  En ik die dacht dat het verdedigen van de arbeiders, het opkomen voor de rechten van de werknemers de sterkte van de vakbonden was en moest zijn, dat dat de aantrekkingskracht van een vakbond diende te zijn. Domme, domme ik.

 • Bezinning 6

  I have been a rover
  I have walked alone
  Hiked a hundred highways
  Never found a home
  Still in all I'm happy
  The reason is, you see
  Once in a while along the way
  Love's been good to me

   

  Frank Sinatra

 • Politiek en Human Intrests

  De gemeenteraadsverkiezingen komen duidelijk dichterbij. In de regionale bladzijden van sommige kranten worden steeds meer kandidaten opgevoerd in de zogenaamde "human intrests"-rubrieken. Vooral Het Laatste Nieuws is daar in Gent sterk in. In de rubriek "Mijn Gent" is het dit weekend de beurt aan een van de vele vreemdelingen op de VLD-lijst. Ook Filip Van Laeken van de CD&V is intussen al in die rubriek opgevoerd. Topper is nog steeds de kleinen De Clercq van de VLD. Naast zijn vele interviews samen met de echte staatsman, grootvader Willy, mocht hij het ene weekend zijn ding doen in de rubriek "Mijn Gent" en een week later konden we hem opnieuw ontmoeten in onze weekendkrant in de rubriek "Het weekend van".

   

  Ik begin mij nu af te vragen wanneer Francis Van den Eynde, Wis Versyp of Niko Schuiten in een van die rubrieken aan bod zal komen. Of worden Vlaams Belangers daar niet in opgenomen?

   

  Zou het dan ook niet eerlijker zijn om dan ook de andere kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen achterwege te laten? Trouwens, ik blijf erbij. Interview politici over het bestuur van hun stad en niet waar ze de beste biefstuk kunnen gaan eten.

 • Big Brother is watching you

  Onvoorstelbaar. Het GSM-verkeer van Filip Dewinter is door het gerecht nagetrokken in het kader van een onderzoek naar een speurder die informatie zou “gelekt” hebben naar het Vlaams Belang. Een dergelijke maatregel is verschrikkelijk verregaand. Een democratie onwaardig.

   

  Het checken van telefoonverkeer is uiteraard aan strenge regels onderworpen. Je treedt immers diep in de privacy van mensen. Daarom worden zulke onderzoeken vooral gedaan bij zware criminelen. Nu, je mag denken van Dewinter wat je wilt, maar een zware crimineel is hij niet direct. De strikte regels die gevolgd dienden te worden werden niet gevolgd. Een schande op zich.

   

  Maar komt daar nog bij dat Dewinter een parlementair is. Is een parlementslid dan meer waard dan een gewone burger, zal u vragen? Uiteraard niet. Maar een parlementslid heeft wel een belangrijke controlerende taak in een democratische samenleving. Een parlementslid moet openstaan voor mensen die wantoestanden willen melden. Maar wie gaat dat ooit nog durven als je weet dat het telefoonverkeer nagetrokken wordt? Niemand natuurlijk en zo blijven stinkende potjes gedekt. Dewinter wordt dus koudweg belemmerd in zijn grondwettelijke taken, in zijn taak als parlementslid, in zijn taak als controleur van de regering, als controleur van de gehele overheid.

   

  Dit doet verdacht veel denken aan de Stasi-praktijken in de tijd van de DDR zaliger. Wie dacht alles gezien te hebben in dit land is er alweer aan voor de moeite. Dit land glijdt met zijn blinde en niet ontziende strijd tegen het Vlaams Belang en zijn miljoen kiezers steeds verder af naar een totalitair regime. Of kent u een democratisch regime waar het volgen van het telefoonverkeer van parlementsleden gebruikelijk is?

   

  Trouwens, Filip Dewinter heeft dit nu ontdekt. Maar wie zegt er dat hij de enige is? Het wordt eng in dit land. Heel erg eng.

 • Ontwaak verworpenen der aarde

  Joepie, vandaag heb ik het blaadje van de SP.a-Gent in mijn brievenbus gevonden. Ik ben er laaiend enthousiast over. Eigenlijk ben ik slechts enthousiast over één initiatief, (de rest van het blaadje is maar kul) nl. “De Internationale Fanfare”. Ze gaan op 29 april e.k. de Internationale laten uitvoeren door verschillende fanfares. Dat moet geweldig zijn. Ik ga zeker proberen me vrij te maken om te gaan luisteren. Wat zeg ik,... uit volle borst te gaan meezingen, ja. Dat wordt een heus kippenvelmoment.

   

  De Internationale moet een van de meest knappe strijdliederen zijn, die er ooit geschreven zijn. Het is uiteindelijk de tekst die het hem doet. Het is een Vlaams Belang-lied “avant la lettre”.

   

  Het begint al met die heerlijke eerste regel: “Ontwaak verworpenen der aarde”. Tja, kijk maar eens rond vandaag de dag. Wie zijn de verworpen der aarde van vandaag? Wie mag er niet politiek deelnemen? Wie wordt er voor rechtbanken gesleept en veroordeeld enkel en alleen maar voor het uiten van een mening? Wiens miljoen kiezers sluiten ze op in het ondemocratische Cordon Sanitaire? Dat het Vlaams Belang de partij van de “verworpen der aarde is” hoeft ook geen betoog. Ik denk dan aan senioren die moeten rondkomen met een hongerpensioentje, terwijl de drugdealer met zijn BMW-cabrio door de straat scheurt. Ik denk dan aan de jonge werkzoekende van het eigen volk die enkele weken moet wachten om te mogen solliciteren omdat dankzij het plan van Vlaams Minister Frank Vandenbroucke de allochtonen in die weken voorrang krijgen. Ik denk aan de mensen van het eigen volk die in de 19de eeuwse gordel van Gent wonen en waarvoor de straathoekwerkers, wijkopbouwwerkers, pleinwerkers, en andere nuttige idioten van het regime geen aandacht hebben omdat ze Gentenaars zijn die aangedurfd hebben hun mening over het stadsbestuur te laten horen en zich aangesloten hebben bij die partij van de verworpenen. Het zijn zij die van het Vlaams Belang de grootste arbeiderspartij van het land hebben gemaakt. Maar ook diegenen die het beter hebben zijn tegenwoordig de “verworpenen”. Riskeer het als bedrijfsleider maar niet om geen enkele allochtoon in dienst te hebben (bv. omdat je er geen vindt die bekwaam is voor de job) of ze slepen je voor de rechter op basis van de racismewet of op basis van de non-discriminatiewetgeving.

   

  Ook zo mooi wordt er in de Internationale gezongen dat “de staat verdrukt en de Wet leugen is”. Een waarheid als een koe als je enkel maar naar het voorbeeld van het Vlaams Belang kijkt. Het Vlaams Belang en zijn leden en sympathisanten worden door het staatsbestel verdrukt, worden uit vakbonden gegooid,… Alleen pijnlijk is dat diegenen die vandaag op hun congressen de Internationale zingen de verdrukkers zijn, dat zij het zijn die de staat uitmaken. En dat “de wet leugen is”…? Inderdaad, of wat moeten we er van denken als men vijf keer de wet en één keer de grondwet (u leest het goed, de grondwet) verandert enkel en alleen om het Vlaams Blok zaliger in 2004 definitief te hebben kunnen veroordelen.

   

  Ach, ik kan eigenlijk de hele Internationale hier als voorbeeld brengen en bij elke regel bewijzen dat het op het Vlaams Belang en op de strijd van ons eigen volk van toepassing is. Laat me anders eindigen met een positieve noot uit de internationale. M.i. de mooiste regels die er in staan: “Sterft gij oude vormen en gedachten” en dan iets verder “de wereld steunt op nieuwe krachten”. Inderdaad, sterft gij oude Belgische staat, met uw salons van de Haute Finance, de salons in Brussel gevuld met vooraanstaande socialisten, Christen-democraten en liberalen die als despoten de Vlamingen regeren. Sterft gij oude politieke cultuur waarin er geen aandacht is voor het proletariaat, maar enkel voor het profitariaat.

   

  De wereld steunt inderdaad op nieuwe krachten. Op de krachten van de grootste volkspartij van het land, het Vlaams Belang. Op de ideologie van het volksnationalisme waarbij de macht teruggeven wordt aan de natie. En bij het volk hoort die macht ook thuis, want dan pas zal een volk echt vrij zijn. Kortom, ontwaak verworpenen der aarde een schaart u achter het vaandel van het Vlaams Belang.

 • Kinderconsument

  Mijn kindjes hebben me pas geleerd dat de kinderzender van de VRT, Ketnet, in drie is opgesplitst. Een zender voor jongadolescenten, kinderen en peuters. Ieder van deze leeftijdscategorieën heeft zijn eigen programma’s. Inderdaad, het kan toch niet - volgens mijn dochter - dat een kind naar peuterprogramma’s moet zien.

   

  Ik heb er niet op gelet of de programma’s in kwestie onder “net gemist” vallen en dus digitaal uitgezonden worden. Dan kan ik hier binnenkort twee schermen kopen en kijkt elk naar zijn eigen programma, want ook op Cartoonnetwerk zijn er verschillen in de programma’s naargelang de doelgroepen. Gek eigenlijk. Ik herinner mij nog mijn kindertijd, waarbij mijn zes jaar oudere zus de keuze had om mee te kijken met ons op woensdagnamiddag of geen Tv te kijken. Niet dat mijn tweelingzus en ik kleine dictators waren (alhoewel),… Neen, enkele dagen later hadden wij het aan onze rekker. We konden meekijken naar Avro’s TopPop met de legendarische Ad Visser of… we konden niet kijken en iets anders gaan doen. En ’s avonds ging de televisie pas laat op en maakte mijn vader zaliger de programmakeuze. Maar het was samen kijken of iets anders doen. Van iets anders kijken was er geen sprake wegens slechts één tv, geen video, geen dvd, geen computer met Internet,…

   

  Iets anders doen, zoals tekenen, kleuren, een stripverhaal lezen, met de auto’s of poppen spelen is er niet meer bij… Als ik mijn kinderen ’s morgens na veel gezaag verplicht de televisie af te zetten, krijg ik veel gezaag terug. Als ik dan zeg dat er in mijne kindertijd enkel ’s woensdagsnamiddags kinderprogramma’s waren en al zeker niet ’s morgens, kijken ze mij aan en denken ze waarschijnlijk: “onnozelaar, maak dat de kat wijs”.

   

  En dan alle merchandising die er bij komt kijken… Je kan gewoon niet meer met je kinderen buiten komen. Als je als ouder Kabouter Plop een mooi kinderprogramma vindt en je kinderen er naar laat kijken, moet je er ook bij nemen dat je oren van je hoofd worden gezaagd voor plopkoeken, plopyoghurtdrank, plopfruitsap, ploptruien en plopbroeken,… Idem voor elk ander succesvol kinderprogramma.

   

  De tijd dat de volwassenen de consument waren en de keuzes maakten, is lang voorbij. De kinderen, hoe klein ook, zijn consumenten geworden en dus ook een doelgroep voor producenten en reclamejongens. Of we dat nu graag hebben of niet. Het is dan nu de taak van de ouders – maar hulp vanuit het onderwijs is steeds welkom – om er volwaardige consumenten van te maken. Om ze te leren met merchandising van hun populaire TV-figuur om te gaan, om ze te leren wat reclame is en hoe reclame hen tracht te beïnvloeden, hoe zelfs nieuwsuitzendingen hen trachten te beïnvloeden. Kortom, er is werk op de plank om onze kinderen geen slachtoffers te laten worden van de mediatisering van onze samenleving.

 • Ice Age The Meltdown

  Vandaag met mijn twee bengels naar Ice Age 2: The meltdown gaan kijken. Ben echt een fan van dat soort films aan het worden. Het is begonnen met Madagascar. Dat soort films vinden kinderen geweldig en ze zitten vol dubbele bodems en verwijzingen speciaal voor de "grote mensen". Heerlijk om dan naar zo'n films te gaan. Je kinderen hebben zich dan geamuseerd en de ouders evenzeer. Een aanrader voor wie kinderen heeft. Eigenlijk,... een aanrader tout court.

 • www.vlaanderendigitaal.com

  Geestig, die Vlaanderendigitaal.com. Het is het jongste geesteskind van Vlaams Parlementslid Jürgen Verstrepen. Echt leuk, VB-tv en VBradio. Vooral de keuze van de Nederlandstalige muziek. Zelfs de Dolfijntjes zijn er te horen. Geweldig.

   

  Weer een schitterend initiatief om onze boodschap bij de mensen te krijgen. Het Vlaams Belang laat zich niet het zwijgen opleggen en da's maar goed ook.

   

  Surf zeker naar www.vlaanderendigitaal.com Echt de moeite waard.