• Hoboken vooruit!

  Gisteren werd in het spiksplinternieuwe Vlaams Belang-buurtsecretariaat het programma en de verkiezingslijst voor de districtsraadsverkiezingen in Hoboken bekend gemaakt.

   

  Lijsttrekker in Hoboken is uiteraard Guy Eggermont, al jaren het gezicht van het Vlaams Belang in Hoboken. Guy is een man van het eerste uur. Ik heb het Vlaams Belang en daarvoor het Vlaams Blok nooit gekend zonder Guy Eggermont. Eggermont is ook de man met de meeste ervaring in de Hobokense politiek en is al jaar en dag fractieleider in de districtsraad.

   

  Uw dienaar krijgt de eer om de tweede plaats op de lijst in te nemen. Ik ben de afdeling Hoboken dan ook zeer dankbaar voor het feit dat ze mij die kans willen geven. Ik zal er dan ook werkelijk alles aan doen om het vertrouwen dat ik van Vlaams Belang-Hoboken krijg, niet te beschamen.

   

  Vlaams Belang-Hoboken staat voor een van de grootste uitdagingen uit haar geschiedenis. Bij de jongste districtsraadsverkiezingen haalde het toenmalige Vlaams Blok reeds 37%. In een peiling van Gazet Van Antwerpen in oktober 2005 werd de electorale kracht van het Vlaams Belang op 41% geschat en op een absolute meerderheid. Vlaams Belang heeft dus kans om het bestuur in Hoboken over te nemen en het roer definitief om te gooien. Iets waarop de Hobokenaren echt op zitten te wachten. Maar een ding is zeker een gemakkelijke taak zal het niet worden..

   

  Maar zo ver zijn we nog niet. Mijn moeder heeft me altijd geleerd het vel van de beer niet te verkopen vooraleer hij geschoten is. We zullen nog keihard moeten werken en campagne voeren om die broodnodige extra twee zetels binnen te halen. Ik ben alleszins bereid.

 • Busmoord en nieuwsberichten

  Opmerkelijke berichten in de kranten.

   

   “De vermoedelijke hoofddader kreeg zondagavond al bezoek van de politie, maar hij voelde nattigheid en vluchtte een winkel binnen. Een groep leeftijdsgenoten schermde hem daar af en verhinderde dat de agenten het pand konden binnendringen. De politie trok zich zelfs terug, om geen rellen te veroorzaken, en de verdachte kon ontkomen.” Het Laatste Nieuws 27/06/2006

   

  “Op de plaats waar de Antwerpse treinbestuurder zaterdag het leven liet, kwam het gisterenmiddag tot opstootjes tussen migrantenjongeren en enkele Antwerpenaars. Die laatsten hadden bloemen en politiek getinte slogans achtergelaten. De woorden ‘Guido, we zullen aan je denken bij de volgende verkiezingen’ en ‘Is dit geen racisme?’ schoten bij een aantal jongeren in het verkeerde keelgat.” Het Laatste Nieuws 27/06/2006

   

  ““Ik ben geshockeerd, dit had ik nooit verwacht van die gasten.” Zo reageert een jeugdwerker uit Borgerhout. (…) Ik kom ze geregeld tegen in de buurt en eigenlijk zijn het snotneuzen. Ze hebben bijna allemaal een verleden, maar ze zijn zeker geen zware criminelen. Wat handtasdiefstallen of wat autoruiten inslaan, meer niet.”” Gazet Van Antwerpen 27/06/2006

   

  Zulke uitspraken behoeven eigenlijk geen commentaar, maar ik wil me dan toch bezondigen aan een bedenking bij het citaat van de jeugdwerker in Borgerhout. Hoe erg moet het daar niet zijn om een dergelijke uitspraak te doen. Ik ben ook snotneus geweest. Mijn “snotneusdaden” beperkten zich tot … ‘belleketrek’. Of toch niet. Ook ik heb als snotneus een autoruit doen sneuvelen…. een slecht gericht schot met mijn zwakkere linkervoet. Mijne spaarpot heeft het toen gevoeld.

   

 • Pesterijen

  Allez, onze partij moet de affiches van de campagne verwijderen. Notabene een foto van twee modellen die eerlijk via een Engelse firma is aangekocht. Het truttemieke dat graag model speelt, maar blijkbaar liever nog meer media-aandacht heeft – wie weet vangt ze met al de aandacht wel een paar contractjes – had klacht ingediend tegen de publicatie van de foto waar zij model voor was. Ineens diende ook het ander model klacht in en evenzeer de fotograaf. Als dat niet mooi georchestreerd is. Zouden ze daar ook iets voor “gepakt” hebben. Vandaag heeft de kortgedingrechter uitspraak gedaan.

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF26062006_049

   

  Het is een eigenaardige redenering die de rechter maakt. http://www.vlaamsbelang.org/index.php?p=1&id=292

   

  Er rest ons dus weinig anders dan in beroep te gaan. http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_226123.html?wt.bron=homeArt6

   

  Enfin, het is duidelijk dat al die mensen niet zelf op het idee gekomen zijn om een dergelijk geding aan te spannen. Net zo min als het CGKR helemaal in zijn eentje het proces tegen het toenmalige Vlaams Blok had ingespannen. Hier zitten andere, “duistere” maar gekende krachten achter. Maar soit, als ze nu denken dat ze ons daarmee gaan nekken, dan zijn ze verkeerd. Tegen het ideeëngoed van het Vlaams Belang dat door steeds meer mensen wordt gedeeld is geen kruit gewassen. Intussen heeft de affiche wel wat publiciteit gehaald.

 • Veilig Antwerpen

  Gisteren het verkiezingscongres van Vlaams Belang-Vlott in Antwerpen. Best leuk, het was nog eens lang geleden dat ik nog eens een aanzienlijk publiek mocht toespreken. Ook al was het maar kort. In Gent deed zich dat immers niet zo veel voor. Ik moest het luik Leefbaar Antwerpen kort voorstellen.

   

  Het was een goed congres. Veel volk ondanks het mooie weer. Mensen hebben al eens de neiging om dan de buitenlucht op te zoeken in plaats van in een zaal naar een verkiezingsprogramma te luisteren. Blijkbaar is er bij onze mensen een grote interesse in het programma. Het is dan ook een ijzersterk programma. Een programma waarmee Vlaams Belang-Vlott een echt alternatief voor Antwerpen aanreikt. Er is dan ook hard gewerkt aan de teksten. Dat had ik al enkele weken tevoren mogen merken bij de werkvergaderingen. Zowel de Belangers als de Vlotters die zich hadden ingeschreven in de werkgroepen hebben echt meegewerkt en hebben hun inbreng gehad. Leuk om vast te stellen.

   

  Het was ook fijn om Hugo Coveliers bezig te horen. Een schitterend causeur en verschrikkelijk intelligent man. Maar vooral het begin van zijn toespraak is me bijgebleven: “Vlaamse vrienden, …. Goh dat doet deugd om dat terug te kunnen zeggen.” Ik denk niet dat de Cov spijt heeft van zijn beslissing om met het Vlaams Belang de verkiezingsstrijd aan te gaan.

   

  Het grote minpunt van de dag was dat op het moment dat mijn goede vriend Bart Debie het luik veilig Antwerpen aan het voorstellen was, een man op een bus door “jongeren” werd doodgetrapt en geslagen. Het zet een domper op zo’n dag, maar je beseft dan ook wel dat het hoog tijd is om het veiligheidsluik van het programma in de praktijk om te zetten.

 • Staat de R in VRT nog steeds voor Rood?

  Vandaag werd bekend dat Bettina Geysen directeur nieuwe media op de VRT(voormalig net manager van de openbare omroep) kandidaat is op de “progressieve” (lees SP.a) lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Lier.

   

  Zou de VRT nog steeds een rode omroep zijn?  Uit het hoofd kan ik mij herinneren dat VRT-weerman Bob De Richter voor de SP.a in de politiek heeft gezeten, voormalig VRT-journalist Tuur Van Wallendael is nog steeds SP.a-schepen in Antwerpen, Kathy Lindekens liet haar carriere op de radio staan om chepen in Antwerpen te worden en Vlaams parlementslid tot de Visa-affaire van 2003 daar een stokje voor stak (ze is nu terug aan de slag bij de VRT). Deze lijst is uiteraard niet limitatief.

   

  Geysen blijft uiteraard bij de VRT werken werd er gesteld in een mededeling. Nu persoonlijk heb ik er niet zo’n grote problemen mee dat mensen, die geen actief journalist zijn, zich politiek engageren. Maar ik heb toch een vraag: Wat als een werknemer van de openbare omroep laat weten dat hij op een lijst van het Vlaams Belang gaat staan? Zou die ook gewoon verder mogen werken op de VRT?

 • Het vreemdelingenlegioen

  Het was destijds MR-kopstuk en Europees commissaris Louis Michel die zonder blozen zei dat de vreemdelingen in dit land electoraal moesten ingezet worden tegen het toenmalige Vlaams Blok, nu Vlaams Belang. De traditionele partijen hebben die vraag van Louis Michel gehonoreerd. De ‘snel-Belg-wet’ en het vreemdelingstemrecht werden door de strot van de Vlamingen geduwd.

   

  Maar ook het Antwerps stadsbestuur doet zijn duit in het zakje om de vreemdelingen in onze stad voor hun electorale karretje te spannen. Vreemdelingen moeten zich immers inschrijven om te mogen stemmen. En wat blijkt nu? De inschrijvingen lopen niet goed genoeg naar de zin van de zetelende Antwerpse meerderheid. Daar waar men eerst maar een gewoon briefje ging sturen om duidelijk te maken aan de vreemdelingen in Antwerpen dat ze kunnen gaan stemmen, wordt er nu in Berchem een infoavond georganiseerd en dat in verschillende talen zoals Berbers, Arabisch, Turks, Engels,…De vreemdelingen moeten volgens hen in grote getalen gaan stemmen, of ze nu willen of niet. Een initiatief dat ook bij de media niet echt op bijval kan rekenen. http://www.gva.be/nieuwsxtra/opinie/opinie2/

   

  Trouwens, een dergelijk avond is een overtreding van de wetgeving inzake taal in bestuurszaken. Het Vlaams Belang heeft tegen de infoavond in Berchem dan ook klacht ingediend. http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF20062006_062

   

  Het is opmerkelijk hoe de gevestigde partijen al hun hoge principes over boord gooien als het om stemmenronselen gaat. Dan zijn vreemdelingen plots geen mensen, dan zijn de vreemdelingen slechts kiesvee. Triest, intriest.

 • Een welgemeend dank u

  In de zogenaamde krant De Morgen schrijft de zogenaamde journalist Walter Pauli vandaag het “standpuntartikel” onder de titel “een welgemeende fuck you”. Stijlrijk is zoiets. De man is blijkbaar niet echt tevreden over de resultaten van de recente opiniepeiling van La Libre Belgique, VTM en De Morgen. In die peiling gaat het Vlaams belang er een procent op vooruit (26,6%) en is slechts een tiende van een procent verwijderd van het kartel CD&V/N-VA. De VLD krijgt de zwaarste klappen en daalt onder de 17%.

   

  Pauli moet duidelijk echt “bloed pissen” bij het aanschouwen van de resultaten en zijn artikel is dan ook navenant. Zijn stelling is dat men blijkbaar niets kan doen aan de opmars van het Vlaams Belang. Hij vergelijkt het zelfs met de goeie one-liner van Gary Linecker over voetbal, nl. “Football is a simple game: 22 people chase a ball for 90 minutes and at the end the Germans always win.” Zo wint volgens Pauli ook het Vlaams Belang. Dus is zijn conclusie: “Of er nu 22 of 26 procent voor het Belang stemt, hen zeggen we met zanger Filip Kowlier in ons schoonste Vlaams: ne welgemeende fuck you.”

   

  Tegenover de fuck you van Pauli wil ik enkel maar een welgemeend dank u plaatsen. Dank u beste Vlamingen dat u zich niet laat beïnvloeden door de media, dat u zich niet laat beïnvloeden door een georchestreerde hetze tegen het Vlaams Belang. Dank u, dat u gebruik maakt van uw gezond verstand. Gezond verstand waarmee u zich een mening vormt over onze hedendaagse samenleving en het programma van het Vlaams Belang. Het gezond verstand warmee u dan tot de conclusie komt dat enkel de leefbaarheid van onze steden en gemeenten echt verbeterd kan worden met dit programma anders dan de anderen. Dus nogmaals: een welgemeend dank u.

   

  BTW, peilingen zijn SLECHTS peilingen. Er moet en er zal nog keihard gewerkt worden op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ik hoop dan ook op een grote aanwezigheid van onze militanten, leden en sympathisanten op het Antwerps verkiezingscongres van het Vlaams Belang.

  http://www.filipdewinter.be/Documents/41.pdf?bcsi_scan_747D1649BA44C3E8=0&bcsi_scan_filename=41.pdf

   

   

 • Valkeniers met de V van Vlaanderen

  De dag enthousiast begonnen en dat enkel door de voorpagina van de Frut te zien. Bruno Valkeniers naar het Vlaams Belang. Een schitterende aanwinst. De man is duidelijk intelligent en weet van aanpakken. Of dacht u dat ze in een bedrijf als Hesse-Noordnatie ‘nitwits’ aan de top lieten werken? Uiteraard niet. Valkeniers is bovendien ook uit het goede hout gesneden. Hij is immers een man van de Vlaamse Beweging. Dat hij mee aan de basis heeft gelegen van de “grijze klakken” van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) is voor mij een extra argument om enthousiast te zijn. Ik ben zelf met veel plezier en met heel veel trots lid en zelfs vice-praeses van datzelfde NSV geweest. Weliswaar ettelijke jaren na Valkeniers. (mijn bouwjaar is iets recenter)

   

  Maar belangrijk is dat Valkeniers een overtuigd, een meer dan overtuigd Vlaams-nationalist is. Zelfs in de jaren dat de man een topfunctie bekleedde in de zakenwereld liet hij de Vlaamse Beweging niet los. Hij is dan ook lid van tal van Vlaamse verenigingen en was tot aan zijn overstap naar Vlaams Belang de voorzitter van het ANZ. In zijn interview in de Gazet Van Antwerpen zegt Valkeniers over Vlaanderen: “Vlaanderen moet zo snel mogelijk de 194ste onafhankelijke staat van deze wereld worden. Dat streven is voor mij een roeping.” Valkeniers is duidelijk een idealist in de positieve zin van het woord en is dus meer dan welkom bij het Vlaams Belang.

   

  Maar Valkeniers is evenzeer een realist en een bruggenbouwer. Hij stelt in datzelfde interview: “ik leg de link tussen de klassieke, strijdende Vlaamse Beweging en het nieuwe, meer zakelijke Vlaams-nationalisme.” Inderdaad. Valkeniers weet als geen ander dat in de zakenwereld, bij de top van de Vlaamse zakenlui de geesten steeds meer rijpen in het voordeel van de Vlaamse onafhankelijkheid. Vlaamse zakenmensen weten zeer goed dat die Vlaamse onafhankelijkheid noodzakelijk is om onze welvaart en het welzijn van de Vlamingen en de komende generaties veilig te stellen.

   

  En Valkeniers gelooft in het programma van het Vlaams Belang dat best radicaal mag blijven. In Gazet Van Antwerpen antwoordt hij: “Dat de stijl verandert is prima, zolang het programma maar niet minder radicaal wordt.” Hij heeft 100% gelijk. Valkeniers is een man die Vlaanderen op de eerste plaatst stelt en het belangrijkste standpunt van het Vlaams Belang is nog steeds de onafhankelijke Vlaamse staat. Valkeniers kon dus enkel maar voor één partij kiezen voor zijn intrede in de politiek.

   

  Kortom, Valkeniers is wat mij betreft meer dan welkom bij het Vlaams Belang. Ik ben er heilig van overtuigd dat de man een serieuze meerwaarde zal hebben voor de partij. In het eerder genoemde interview laat hij zelfs weten dat hij best wel bereid is om deel uit te maken van de partijtop. Wel, van mij mag hij. Ik heb er veel vertrouwen in. Valkeniers is immers niet zo maar een nieuwkomer, hij is er een van ons.

   

  http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_222059.html?wt.bron=homeHVDN

  http://www.gva.be/nieuws/politiek/default.asp?art={92CE99E5-514B-4158-B988-76D341049D5C}

   

 • De thesis van Freya op café

  Er is intussen heel wat heisa ontstaan over de thesis die minister Freya Van den Bossche heeft ingediend om haar universitair diploma te krijgen.

  http://www2.knack.be/blog/blog.jsp?siteID=71&sectionID=18&blogartID=129&RMG_CURRENT_PAGE_71_18=2&mwebtag=BLOG/Actualiteit

   

  Een oud verhaal. Al van in het begin dat ze in de gemeenteraad zat, (ik zat daar toen ook) gingen er de Genste cafés en soms daarbuiten allerhande verhalen over de prestaties van Freya Van den Bossche aan de Universiteit van Gent. Zo zou niet alleen haar thesis niet van haar eigen hand zijn, ook werd me meermaals verteld dat de assistenten van bepaalde proffen ook verantwoordelijk tekenden voor al haar papers. Is het waar of is het een Gentse Urban legend? Ik weet het niet. Ik kan er me ook geen oordeel over vellen. Evenzeer ging het gerucht dat de betrokken assistenten tegen die praktijken in opstand waren gekomen toen bleek dat ze Van den Bossche ook nog eens een graad wilden toekennen en een jobke aan de univ. Een caféverhaal of werkelijkheid? Ik moet u het antwoord echt schuldig blijven.

   

  De reden waarom proffen zou inschikkelijk waren en de assistenten zo bereidwillig zou alles te maken hebben met de macht van mevrouw Bracke (mama Freya) aan de universiteit van Gent. Ook de relaties van papa Luc zouden hierbij een rol gespeeld hebben. Maar ook hier kan ik onmogelijk zeggen dat deze informatie klopt. Mijn netwerk loopt immers niet tot bij de top van de Gentse univ. Het werd enkel maar verteld en daarover bestaat er een Vlaams spreekwoord.

   

  Vandaag reageert wel de promotor van Freya in de media over de totstandkoming van de thesis. Zij ergert zich aan de berichten. Maar is dat dan weer de volledige waarheid en niets dan de waarheid? Of speelt de tandem Bracke-Van den Bosche sr. hier weer een rol zoals zo vaak in de kringen rond de universiteit wordt verteld? Ik heb er niet het minste idee van. Geruchten, geruchten, geruchten,…

   

  Ach, ik heb maar één conclusie: we gaan het nooit weten. En ik ga er mijn slaap niet om laten. Alleen is het  – als het waar zou zijn –pijnlijk voor mensen die – zoals ik - wel hebben gezwoegd om een degelijke eindverhandeling bij elkaar te schrijven om een universitair diploma te halen. Dus in het belang van het studentengild hoop ik maar dat het niet waar is, want een dergelijk iets maakt studenten verdacht. En dat verdient de overgrote meerderheid niet.

 • Samenwerking N-VA en Vlaams Belang

  Marcske Demesmaeker is duidelijk een buitenbeentje. We zagen hem al op een Voorpostactie in de Vlaamse Rand, hij was vorig jaar een van de aanwezigen op een studentikoos zangfeest in Beverlo, waar hij zonder tekst het lied van Thomas Davies “A Nation once again” vlot kon meezingen. Het was toen dat ik ben beginnen vermoeden dat de “pedigree” van Demesmaeker niet de alledaagse “pedigree” van een VTM-journalist is.

   

  En vandaag kunnen we in ’t Pallieterke lezen dat de man coalities met het Vlaams Belang wel ziet zitten. Meer nog, hij stelt dat we de N-VA niet als vijand mogen zien want: “Dat is diegenen viseren die de natuurlijke bondgenoten zouden moeten zijn, die toch gedeeltelijk dezelfde Vlaams-nationale standpunten delen.”' http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF13062006_040

   

  Zijn analyse is correct. Alleen,… Wij hebben de N-VA nu niet echt als vijand gezien. Wel kennen we de aversie van zijn voorzitter voor het Vlaams Belang in het algemeen en voor Filip Dewinter in het bijzonder. En zo brengt het ene woord het andere al wel eens mee. Ok, dat wil ik zelfs toegeven. Maar als het Demesmaeker menens is, moeten we van zo’n gesprekken werk maken. Daarom is het signaal van Frank Vanhecke en Joris Van Hauthem om Demesmaeker uit te nodigen voor een gesprek essentieel. Vlaanderen is te belangrijk om ondergeschikt te maken aan persoonlijke aversies. (Nietwaar Bart?). Ik zie wat Demesmaeker in het Vlaams Parlement aan initiatieven neemt in verband met de Vlaamse Rand. Als zo’n man zou kunnen samenwerken met onze kleppers ter zake zoals Luk Van Nieuwenhuysen en Joris Van Hauthem, zou dat niet geweldig zijn. Hopelijk kan Mark de top van zijn partij overtuigen. Wij zijn alleszins bereid want: “Heer, laat het prinsenvolk der oude Nederlanden, niet ondergaan in haat, in broedertwist en schande.”

   

 • Home sweet home

  Allez, we zijn verhuisd. Mijn appartement aan de Brugsesteenweg in Mariakerke staat leeg, klaar voor een volgende huurder. Maar verhuizen is verschrikkelijk. Zeker met dit weer. Nu het uitpakken nog.

   

  Maar weet je wat echt heerlijk is? Toen ik van ’t weekend even zat uit te blazen op mijn terras hoorde ik een moeder tegen haar kind bezig, en daarna twee buren die in een gesprek gewikkeld waren. En die spraken allemaal mijn moedertaal. Mijn moedertaal waar ik meer dan tien jaar van verstoken was in gesprekken tussen mensen uit de buurt. Ik hoor terug ouders die dreigen om hun kind een aketaat te geven, mensen die ’s morgens met hunne kazak naar hun werk trekken, mensen die ’s avonds in hunnen tram kruipen,…

   

  Op een van de vele LP’s (Astemblieft) van De Strangers stelt wijlen Pol Bollansee het zo:

  m'n dialect, m'n dialect
  't is achteraf bekeken
  'n echt voorrecht da wij da na
  nog kunne spreke
  dîe daar iet op zee, och die zou beter zwijge
  't was de taal van ons Moeder
  't is de taal van ons eige
  da d'heel schoon beschaafd, och da d'hoorde direct
  da moet deurgaan veur deftig, of iet dat 'r op trekt
  nee 'k kan oe verzekere, as't moet zijn zwart op wit
  m'n dialect da's veur mij nog
  m'n schoonste bezit

  en al die kritiek
  wel dîe kan 'k ni verdrage
  dîe gien dialect kent
  dîen is te beklage
  dîe mist iet in feite, iet da'k 'm zou wense
  de simpele taal van de simpele mense
  'n taal die van ons is, 'n taal heel apart
  'n taal ongekuist, mor zo recht uit ons hart
  want hoe da g'het bezie, 't dialect da d'is schoon
  het klinkt zo eenvoudig, het klinkt zo gewoon
  't dialect da d'is eigenlijk zoiet lak nen tolk
  't getuigd van den aard van ons land en ons volk

  en zit in de vremde
  al is het veur jare
  dan zulde gij zeker
  oe dialect nog beware
  want waar da g'ook zij, zo heel ver van huis
  't dialect van oe streek, da's e stukske van thuis
  ge sprekt vremde tale maar ge denkt impassant
  on al wa d'oe lief is, en on Vlaandere oe land

  nee, 'k zèn ni beschaamd
  m'n dialect nog te klappe
  ook al zullen er veel
  da direct wel ni snappe
  ik ben 'r fier op en ik denk ied're keer
  m'n dialect da d'is iet, wa da'k nooit ni verleer
  a'k het spreek zien'k die dorpkes waar ons mense in wone
  'k zien steden as Gent en as Brugge die scone
  'k zie de Kempen en Limburg, de zee en de duinen
  'k denk on mossele mè frit en on Diestersen bruine
  en on Antwârpe zelf mè de Lievrouwentore
  die stad waar'k as kind in den tijd ben gebore
  en hoe plat en hoe boers of hoe daddet ook zij
  m'n dialect is mij heilig
  m'n dialect ... da's van mij ....

  Ik ben het met Pol eens.

 • D-Day

  Morgen D-day. Of beter V-day, van verhuisdag. Was het al maar morgenavond. Met een pintje in de hand naar voetbal zien. Dju, Integan zal me morgen toch niet  vergeten, hé. Stress, stress.

 • 10 jaar Frank Vanhecke

  Vandaag viert Frank Vanhecke zijn 10de verjaardag als voorzitter van de partij. Ik herinner me het congres in CC De Westrand in Dilbeek nog levendig. Het was mijn eerste congres als medewerker van het Vlaams Blok. Ik werkte toen nog op de Dienst Organisatie van Filip Dewinter. (Daarna nog medewerker geweest van het maandblad dat in 1997 Magazine werd, dan meerdere jaren persverantwoordelijke en nu medewerker in het Vlaams Parlement)

   

  Die dag in 1996 was ik verantwoordelijk voor wat men de regie pleegt te noemen. Zorgen dat de juiste spots branden, dat de juiste microfoons openstonden, dat de overgang tussen toespraak en ‘filmkes’ of muziek goed verliep,…(het was trouwens wijlen Rein Staveaux die me geleerd had hoe je zoiets coördineert en ik ben hem er nog altijd dankbaar voor, want de verschillende regies die ik heb verzorgd waren steeds boeiend).

   

  Ik moet zeggen dat het congres in Dilbeek een van de meest emotionele congressen was die ik heb meegemaakt. De Chef liet in zijn toespraak goed verstaan welk een zware taak op de schouders van de voorzitter werd gelegd. En Frank Vanhecke aanvaardde als een trouwe soldaat deze loodzware opdracht. En loodzwaar was ze. Denk maar aan de moeilijke periode van het proces waar de voorzitter ons moest door leiden. En aan de omvorming van het Vlaams Blok naar het Vlaams Belang. Het is immers niet makkelijk afscheid nemen van een partij waar je je beste jaren van je leven aan geeft en die dan laf wordt neergehaald door het establishment.

   

  Maar tegenover die moeilijke momenten staan dan de schitterende verkiezingsoverwinningen die we onder het voorzitterschap van Vanhecke mochten meemaken. Wat was het heerlijk om als persverantwoordelijke, eigenlijk als bevoorrechte getuige, de voorzitter en boegbeelden als Filip Dewinter en Gerolf Annemans e.a. te mogen vergezellen op de verkiezingshows van VRT en VTM. Zo fier als een gieter op onze mensen loop je daar dan binnen en dan zie je die zure smoelen van de politiekcorrecte journalisten en politici. Onbetaalbaar is zoiets. Na al het moddergooien naar onze partij heb je dan een ‘right back at you’-gevoel. Het was echt geestig om voor een man als Frank Vanhecke te hebben mogen werken. Honderden schitterende anekdotes komen in me op als ik aan die specifieke jaren terugdenk.

   

  Enfin om een lang verhaal kort te maken, het zijn al 10 fantastische jaren geweest voor het Vlaams Blok/Vlaams Belang. En normaal moeten we zeker in staat zijn om er nog enkele prachtige en boeiende jaren aan te breien.

   

  Houzee, Frank.

 • België is een apenland

  Zelfs in het voetbal is het zo. Waarom niet splitsen? Het is niet voor niets dat het Vlaams Belang een voorstel van resolutie heeft ingediend om te komen tot een splitsing van de Belgische voetbalbond.

   

  http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/sporza/nnII_sporza_start/index.shtml?fw=/sport_master/voetbal/europese_competitie/060606_deceulaer/index.html

   

  http://jsp.vlaamsparlement.be/docs/stukken/2005-2006/g792-1.pdf

   

 • De lessen van Verstrepen

  Recent ging http://www.humorzender.be/ van start. Op die website kan je doorlopend sketches zien van Vlaamse komieken. Heel plezant. TV via het internet. Wat minder grappig is, is de vraag mag dat? Was het niet Jürgen Verstrepen die door de VRM veroordeeld werd wegens omroepen op het internet. De mannen van de Humorzender lieten tijdens een interview op de radio fijntjes weten dat hun servers in Nederland staan. De journaliste van dienst wist natuurlijk niet waarom, maar dat hadden we ook niet verwacht.

   

  Verstrepen weet wel beter. Om in Vlaanderen uitzendingen op het internet te verzorgen, (omroepen als het ware) moet je volgens het mediadecreet een vergunning hebben. De mannen van de Humorzender hebben de les van Verstrepen goed geleerd.

   

  Moet een dergelijk initiatief dan aangepakt worden? Natuurlijk niet, het is een goed initiatief. Het probleem is dat de definitie van omroep in de huidige mediadecreten geenszins meer voldoet aan de huidige ontwikkeling met podcasting, odcasting,… Het decreet moet dus dringend gewijzigd worden. Een werkje voor Jürgen? Wat denken jullie?

   

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF06062006_091

   

 • 100% voor Antwerpen

  Intussen hebben enkele mensen, zowel uit Gent als daarbuiten, mij gevraagd wat ik nu juist in Antwerpen ga uitrichten. Het antwoord is simpel: mee aan de kar (of beter gezegd: het touw) van het Vlaams Belang trekken natuurlijk. Wat dacht men nu? Dat ik op mijn luie kont zou gaan zitten? Neen, ik ben trots op mijn stad, ik hou zielsveel van mijn stad (en wees gerust, mijn stad is Antwerpen. Men kan Wienen tenslotte wel uit Antwerpen halen, maar Antwerpen nooit uit Wienen) en ik wil dus dat mijn stad een leefbare stad is. Antwerpen moet een metropool kunnen zijn, maar Antwerpen moet ook Antwerps blijven.

                                                                                                              

  En dat ik in Antwerpen thuishoor, zal niemand, die me al heeft horen praten, ontkennen. Ik heb naar het schijnt een accent dat nogal zwaar doorklinkt. Maar soit, mijn eerste politieke stappen in ’t stad (allez, eerste is relatief. Eerste sinds ik terug ben is ’t eigenlijk) kaderen in het congres '100% voor Antwerpen' op 24 juni a.s. op de Luchtbal. Er wordt op dit moment keihard gewerkt aan de ontwerpteksten van het Antwerps programma en wees gerust, het zal in orde zijn.

   

  Om een lang verhaal kort te maken, als trouwe partijsoldaat ga ik samen met die fantastische ploeg die we in ‘t stad hebben 100% voor Antwerpen. Daar ben ik blij om en vooral trots op. Echt, het is heerlijk terug thuis te zijn.

   

  Wil je meer weten over het congres? Lees http://www.filipdewinter.be/Documents/41.pdf?bcsi_scan_747D1649BA44C3E8=0&bcsi_scan_filename=41.pdf

   

 • Welkom in de wereld van het Vlaams Belang

  Donderdag een lief en mooi meiske leren kennen. Ze is 21 jaar, intelligent en luistert naar de naam Aisha. http://www.vlaamsbelang.org/index.php?p=0&id=1947 Inderdaad, het is dat meiske van Sri Lankese afkomst die de stap van de VLD naar het Vlaams Belang heeft gezet. Op 8 oktober is ze de vierde kandidaat op de Vlaams Belang-lijst in Lokeren.

  In mijn kort gesprek donderdag onmiddelijk kunnen zien dat dit een prachtvoorbeeld van integratie is. Aisha is Vlaming onder de Vlamingen. Het is ook een werkpaardje. In het weekend combineert ze twee jobs om haar studies te betalen. Lovenswaardig is zoiets. Alleen... Sinds bekend werd dat ze bij Vlaams Belang is, hebben haar twee werkgevers haar ontslagen. Verdraagzaamheid noemen ze zoiets.

  Ik zou zo zeggen: welkom bij Vlaams Belang, Aisha. Zo worden Vlaams Belang-leden nu eenmaal behandeld. Je moet heel wat kunnen verdragen, vooral onrechtvaardigheid. Maar recht je rug, meisje. Laat je niet doen. Je hebt een belangrijke stap gezet waar je trots op mag zijn. Geen enkele Vlaams Belanger moet zich schamen voor wie of wat hij of zij is.

 • ontgoocheling

  De ontgoocheling in de media is compleet. De driemaandelijkse peiling van De Standaard en de VRT is er. Het Vlaams Belang gaat niet achteruit. Integendeel. Op de krantenkoppen op het internet (en morgen in de gedrukte versie zal het niet anders zijn) is de ontgoocheling bij de journalisten immens.

  De titels liegen er niet om. "Vlaams Belang houdt stand ondanks de moorden in Antwerpen" "Racistische moorden schaden Belang niet". De fine fleur van de Vlaamse journalistiek hadden graag gehad dat onschuldige slachtoffers van gruwelijke moorden het Vlaams Belang stemmen zou kosten. Over lijkenpikkerij gesproken. De journalisten zijn ontgoocheld? Ik ook. Hoe laag kan je vallen als je vindt dat een moordpartij niet het gewenste partijpolitieke effect heeft. Ik ben geschokt.

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF02062006_104

  http://www.gva.be/nieuws/Binnenland/default.asp?art={CA1E77C4-D416-42B5-B5BD-DA454404DE1D}

  http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=DMF02062006_104

   

 • Verhofstadt en gerechtelijke dossiers

  Het is niet aan de politiek om zich te mengen in gerechtelijke dossiers of om daar commentaar bij te geven", dixit Premier Guy Verhofstadt in de Kamer van Volksvertegenwoordigers 1 juni 2006.

  Zonder commentaar.

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF01062006_087