• Antwerps Mobiliteitsforum steunt Vlaams Belang

  DSCN1445Vandaag heeft het Antwerps Mobiliteitsforum zijn pamflet en platformtekst voorgesteld. Het pamflet is in de vorm van een parkeerschijf met daarop de standpunten van het Forum en een oproep om Vlaams Belang te stemmen.

   

  Het Forum verzet zich immers tegen het auto-pest-beleid van de monstercoalitie. Door het reduceren van parkeerplaatsen, dure parkeertarieven en overdreven controles wil het stadsbestuur de auto als het ware uit het stadscentrum bannen. Het Antwerps Mobiliteitsforum is echter van mening dat de auto wel degelijk een plaats verdient in Antwerpen. Het huidige anti-autobeleid is nefast voor de Antwerpse middenstand, voor de KMO’s, kortom voor de lokale economie in het algemeen.

   

  Vanaf vandaag tot aan de verkiezingen van 8 oktober zal het Antwerps Mobiliteitsforum maar liefst 30.000 van die persiflages op een parkeerschijf verdelen.

 • Het vel van de beer

  Leefbaar AntwerpenNog 10 dagen te gaan voor de stembusslag van 8 oktober. Gisteren werd de peiling van ‘De Stemmenkampioen’, een peiling van ‘Het Laatste Nieuws’ bekend. Het Vlaams Belang blijft de grootste partij van de stad, maar beter dan dat, we zouden zelfs 38,6% halen.

   

  Verschillende mensen kwamen me gisterenavond op de FDW-cafétoer in Merksem zeggen dat we de absolute meerderheid in Hoboken met een dergelijke score wel op zak hebben. Inderdaad, die kans bestaat als… we die score halen. En dan nog.

   

  Ik ben socioloog en politicoloog van opleiding en dat heeft als gevolg dat ik het niet zo heb op peilingen naar kiesintenties. Meestal is de foutenmarge dermate groot en is de wijze waarop dergelijke dingen worden samengesteld uitermate moeilijk zodat een dergelijke peiling een klein werkelijkheidsgehalte heeft. Trouwens ik ben groot geworden met spreekwoorden zoals: “Ge moet het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is”, of dat spreekwoord over de wal en de mosselen,… Ik laat mijn hoofd niet zot maken door peilingen. Peilingen zijn voor mij een leuke mentale ondersteuning tijdens het vermoeiende campagnevoeren, maar niet meer dan dat.

   

  Ik blijf erbij, nog 10 dagen keihard werken en dan is er de enige peiling die telt. Inderdaad, de stembusuitslag. Intussen blijven we mooi met onze twee voeten op de grond. En als de beer geschoten is zullen we wel zeker zijn vel verkopen. (tegen een marktconforme prijs ;-)). Maar dat is maar iets voor na 8 oktober. Intussen ploegt de boer voort…

 • Cordon Sanitaire: uit traditie?

  Rare jongen die Van Campenhout van de VLD. In het programma ‘wakker op zondag’ op ATV kreeg hij de vraag van Luk Van der Kelen waarom hij geen coalitie zou vormen met Vlaams Belang. Zijn antwoord: omdat de programma’s van beide partijen zo ver uit elkaar liggen.

   

  Een opmerkelijk antwoord te meer omdat de aanleiding voor LVdK om die vraag te stellen, de stelling van Van Campenhout was waarin hij zei dat illegale vreemdelingen actief moeten opgespoord worden en effectief moeten worden uitgewezen. Inderdaad een oud, maar zeker niet minder actueel, standpunt van het Vlaams Belang. Ook is de VLD plots niet zo’n voorstander meer van de Lange Wapper-brug. Tot voor enkele weken waren enkel het Vlaams Belang en de werkgevers uit Antwerpen tegen dit project. Ook vindt Ludo dat de verbinding Liefkenshoektunnel en E17 moet gemaakt worden. Ook dat standpunt staat al heel lang in het programma van onze partij. En zo ging dat maar door. Om de zoveel vragen werd er een standpunt door de VLD-lijsttrekker verdedigd dat eigenlijk een Vlaams Belang-standpunt is en waarover de VLD, nu de verkiezingen voor de deur staan, blijkbaar van mening is veranderd.

   

  Van Campenhout moet mij dan toch eens komen vertellen waar die grote verschillen in de programma’s van beide partijen nu eigenlijk liggen. Trouwens niet enkel de VLD is in dit bedje ziek. Ook de CD&V-N-VA verdedigen met het oog op de verkiezingen steeds meer standpunten van het Vlaams Belang. Bv. over de gescheiden huisvuilophaling die zou moeten evolueren naar een scheiding van het afval bij de verwerking. Nu ja, speel maar gerust copy-cat, het origineel blijft altijd beter. Ik ben dus niet ongerust.

   

  Het enige wat ik me wel afvraag is of die dames en heren eigenlijk nog wel weten waarom ze het cordon sanitaire in stand houden. Uit traditie?

 • FDW-cafétoer in Hoboken

  Gisteren een belangrijk campagnemoment in Hoboken. De FDW-cafétoer, waarbij Filip Dewinter alle Antwerpse districten met een bezoekje vereert, was te gast in ons zuiderdistrict. We konden rekenen op een zeer goede opkomst. Zeker als je je realiseert dat we kortgeleden nog van locatie moesten veranderen.

   

  Ik had wel de indruk dat de mensen het een geslaagde avond vonden. Er werd een boodschap voorgelezen van onze lijsttrekker Guy Eggermont die nog steeds in het ziekenhuis herstellende is van een zwaar hartinfarct. Een boodschap die op veel enthousiasme van de aanwezigen werd onthaald. Dewinter en Annemans hun boodschap was naar goede gewoonte schitterend. Ook de optredens van de muzikanten lijken me een succesformule.

   

  Ik heb echt de indruk dat er iets op til is in Hoboken. In de peilingen staan we er heel goed voor, maar mijn moeder heeft me altijd geleerd van dien beer en zijn vel. Dus we gaan nog iets meer dan twee weken keihard werken. Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het Vlaams Belang werkelijk het verschil kan maken in Hoboken. En we zijn er alleszins klaar voor.

 • Nog 18 dagen

  Nog 18 dagen scheiden ons van de verkiezingen. De campagnetrein rijdt alsmaar sneller. Gisteren bv. op de jaarmarkt van Hoboken. Een indrukwekkend campagneteam met aan het hoofd Anke Van dermeersch en Filip Dewinter. Meer dan 1.000 marktboekjes zijn er uitgedeeld. Belangrijk was het dan ook om de kopstukken via zijn campagnedames voldoende te fourieren met campagnemateriaal. (zie foto biebie met doos)

   

  Maar ik kreeg voor dat fourieren ook wat in ruil. Anke maakte reclame voor mij. Een betere militant kan je je niet wensen. Het was echt geestig. Vermoeiend maar geestig.

   

  Ik herinner me immers de tijd dat we nog heel wat negatieve reacties kregen op markten en jaarmarkten. Gisteren moesten we echt naar een negatieveling op zoek gaan. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we de buit op zak hebben. Het worden nog een lange 18 dagen.

   

  P.s.: Ik weet het, het begint afgezaagd te worden. Maar opnieuw een dikke proficiat aan de militantenploeg van Hoboken. FDW heeft nog geen enkele markt gedaan waar hij door een dergelijke grote en enthousiaste ploeg werd ondersteund.

 • Onverdraagzaamheid in Hoboken: zonder commentaar

  Bron: Gazet Van Antwerpen 19 september 2006

   

  Allochtonen slaan vrouw en keren zich tegen politie

   

  HOBOKEN - Een 24-jarige jongedame van Marokkaanse origine werd zondag rond 23.30u aan de tramhalte op het kruispunt Sint-Bernardsesteenweg-Julius De Geyterstraat lastig gevallen door enkele allochtone jongeren. En dat omdat ze geen hoofddoek droeg. Het meisje ging verbaal in tegen de kerels, waarop ze werd geslagen.

  De politie kwam ter plaatse, maar toen keerden de jongeren, ondertussen aangezwollen tot een dertigtal, zich tegen de agenten. Het bleef vooral bij roepen en tieren, maar er werden ook enkele stenen gegooid. Daarbij sneuvelde een raampje van een combi. De 22- jarige kerel die het meisje had geslagen, werd in een snackbar in de buurt opgepakt. Hij ontkent de feiten.

  Het slachtoffer werd overgebracht naar het Sint-Augustinusziekenhuis. Ze had een gezwollen lip en een rode linkerwang. Na verzorging mocht ze naar huis. De stenengooier blijft op te sporen.

 • Schaduwbokser Van Campenhout

  Hebt u het ook een beetje gevolgd? Het is al bezig van vrijdag. Volgens sommige kranten is de liefde tussen de VLD en SP.a in Antwerpen over, is er ruzie in het stadsbestuur, haalt Van Campenhout fel uit naar Janssens,…

   

  Wat een onzin allemaal? Bij de start van de VLD-campagne in Antwerpen (die trouwens veel te laat op gang komt, maar soit dat is hun probleem) liet Van Campenhout weten dat hij niet van plan is om “nog eens zes jaar in de kelder te werken terwijl Janssens op het balkon staat de zwaaien”. Om hier van te maken dat de liefde tussen Van Campenhout en Janssens over is, is dikke zever. Het is gewoon wat “spierballenrollen” van de liberale lijsttrrekker. Gewoon wat schaduwboksen in de stijl van “hou me tegen of ik doe wat”. Op die manier wil Van Campenhout laten zien dat hij zich niet meer door Jannsens gaat laten doen, dat hij geen lakei van Janssens is. Hij wil uit de schaduw van de burgemeester treden.

   

  Totaal ongeloofwaardig natuurlijk als je ziet op welke manier Van Campenhout de jongste jaren de schandknaap van Janssens is geweest. Dat zal dus de komende jaren niet anders zijn. De uitspraken van superschepen Ludo zijn gewoon, nep, lucht, voor de grap, een kreet van onmacht,…

 • Stem vreemdeling

  Is het jullie deze campagne ook weer opgevallen? Mij wel. Het is geen nieuw fenomeen. Het bestond al bij de vorige verkiezingen, maar het vreemdelingenstemrecht en de "Snel-Belg-wet" hebben het fenomeen versterkt.

  Ben je al eens door wat men pleegt te noemen "vreemdelingenbuurten" gereden? Ik wel. Op weg naar de Amerikalei (het VB-hoofdkwartier voor Antwerpen) rij ik steeds door de Brederodestraat. Bij de Antwerpse politie noemen ze dat de "Turkenstraat".

  En dan zie je winkels, nachtwinkels, telefoonwinkels,... met verkiezingsaffiches. En alle partijen, toch de traditionele zoals SP.a, VLD en CD&V-N-VA komen er aan bod. Alleen.... de allochtone kandidaten prijken aan de winkelruiten. En niet alleen dat. Aan één winkelruit hangen alle partijen. Of toch, alle allochtone kandidaten van de traditionele partijen. Bij de allochtonen bestaat er geen ideologische drempel (een drempel die we wel terugvinden bij de Vlamingen). Neen, daar stemmen ze Turk, Marrokaan, of andere allochtoon. Geen socialistische allochtonen, liberale allochtone Christen-democratische allochtonen,... Daar stemt men heel simpel voor het eigen volk. Opmerkelijk, hé?

 • 23 days and counting

  Nog 23 dagen te gaan. Vandaag toch wel een drukke dag. Maar ook een rustgevende dag. Om 17 uur was ik er eindelijk zeker dat er aan de lijsten van Hoboken niets meer zal veranderd worden. Dus Vlaams Belang-Vlott zal de lijst zijn die staat voor verandering in Hoboken.

   

  Vanavond was het de eerste aflevering van de café-toer van Filip Dewinter. Startplaats Café De Muggen in Borgerhout. Een succes, wat een sfeer. Volgende week is het de beurt aan ons Hoboken, in café De Hertog (tegenover den Delhaize). Hopelijk is er even veel volk. Ik kijk er al naar uit. Maar eerst nog is er de jaarmarkt in Hoboken. Daar gaan we ook nog eens op grote schaal reclame maken.

 • Nog 25 dagen

  De campagne loopt lekker verder. Vandaag met Bart Debie (www.bartdebie.be) even naar De Post geweest om een paar envelopjes te gaan binnensteken. Allez, een paar? Kijk maar even naar de foto. Zo hebben we er twee ladingen afgezet.

   

  In de namiddag dan op pad, alweer met Bart (subiet gaan de mensen er nog iets van denken), om in de buurt van café De Muggen (Luitenant Lippenslaan) wat pamfletten te bussen voor de “Filip Dewinter-café-toer”. Die vindt immers nu donderdag plaats (14 september) in voornoemd café om 20 uur. Het is de eerste van een hele reeks. En ’t ga wel geestig zijn, denk ik. De Magic Live Band (ja die van ’t bal) komen spelen en er zijn ook “optredens” van Hugo Coveliers, Anke Van dermeersch en topact Filip Dewinter. Ik ga er zeker naar toe (en ja, mijn liefste buurvrouw, als je wil, geef ik je met alle plezier een lift tot daar).

   

 • Druk zetten op een 92-jarige

  Ze mogen fier zijn, de politiek-correcten. Zoals iedereen weet, was de 92-jarige artieste uit het variété, toneel, film,…, Yvonne Verbeeck te gast op ons partijfeest van afgelopen weekend. Filip Dewinter, heeft deze rasechte Antwerpse topartieste dan ook terecht in de bloemetjes gezet.

   

  Het Laatste Nieuws vroeg een reactie van de artieste. Haar reactie in de regionale editie van de maandagkrant: “Wat ik van Filip Dewinter denk? Och, ik ben meegekomen met mijn goede vriendin Jacky. Normaal zegt al dat politiek gedoe me niet zoveel. Maar Dewinter is een grote meneer, die de problemen van onze stad goed onder woorden brengt. En ik trek me als artieste niets aan van het cordon sanitaire. Hij mag me gerust huldigen.”

   

  Wie vandaag Het Laatste Nieuws leest krijgt, dit keer op de nationale bladzijden, te horen dat Yvonneke Verbeeck er door Vlaams Belang is ingeluisd. En dat ze niet wist dat ze bij het partijfeest van Vlaams Belang ging terechtkomen.

   

  Opmerkelijk toch dat een tweede journalist een dag later nog eens belt naar Verbeeck voor een reactie. Vooral nadat “men” de 92-jarige artieste onder druk heeft gezet om iets anders te verklaren. De journalist die het stuk van maandag heeft gemaakt, moet zowat van zijn stoel gevallen zijn toen hij “zijn” krant vanochtend opensloeg. Misschien kan de journalist van vandaag wat duiding geven hoe het komt dat hij nog eens naar Verbeeck moest bellen. Als hij het lef heeft om de waarheid te vertellen, zou dat best wel eens een interessant verhaal kunnen zijn.

   

  Maar soit, het is wat het is. Wij nemen ons Yvonneke Verbeeck, de bloem van de Seefhoek, niets kwalijk. Wij weten beter dan wie ook wat het is om onder druk gezet te worden. Zelfs door een goede vriend die de affiches van “Patrick” siert. We waren allemaal, en zeker de Antwerpenaren onder ons, blij dat je er was.

   

  En het zegt meer over hen dan over ons. Ik vraag me af hoe mensen die een 92-jarige klassedame op een dergelijke wijze onder druk zetten ’s avonds nog in de spiegel kunnen kijken. Maar ja, die mensen zijn waarschijnlijk al heel wat meer gewoon.

   

 • Partijfeest 2006

  Allez, het partijfeest 2006 zit er op. Het is het eerste partijfeest van Vlaams Belang, maar ge weet dat bij ons de tijdslijn gewoon doorloopt. Voor mij was het, als ik me niet vergis, het negende partijfeest dat ik mocht meemaken.

   

  Allereerst een pluim voor de mensen die het partijfeest opbouwen en organiseren. Mensen beseffen te weinig hoeveel werk daar aan vooraf gaat. We mogen hierin niet overdrijven. Het zijn immers voor het overgrote deel betaalde partijmedewerkers die alles opzetten, waaronder ikzelf. Maar het blijft een huzarenstukje wat wij als medewerkers ten beste geven, en alle bezoekers van het partijfeest zullen dit beamen.

   

  Maar veel meer respect vandaag voor de talloze militanten. Mensen die niet door de partij betaald worden, die hun weekend volledig hebben opgeofferd om van dit partijfeest opnieuw een succes (meer dan 6.000 bezoekers, welke partij doet ons dat na?) te maken.

   

  En dan komt mijn eigen volk eerst-principe weer bovendrijven. (alvast mijn excuses aan alle andere militanten van de partij) Vlaams Belang-Hoboken heeft zich meer dan laten gelden. De stand van de stad Antwerpen, en dan heb ik het over de drankstand, werd voor het overgrote deel, bijna volledig, bemand en bevrouwd door de militanten, bestuursleden, kandidaten,…van Hoboken. Ik dank ze hartelijk. Ik heb het bij een eerdere post al gehad over de plakploeg. Wel, Hoboken barst van de enthousiaste militanten. Ik ben blij dat ik van die afdeling deel mag uitmaken.

   

  Verschillende mensen spraken me aan over de werklust van de Hobokenaars. Ik ga vanavond apetrots slapen. Hoboken vooruit.

   

  Voor de verslaggeving van het partijfeest op het net

   

  http://www.gva.be/nieuws/Antwerpen/default.asp?art={C8423F8D-8C15-4144-AB56-87EA19FDA64B}

  http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/v2006/details/060910VB24uren/index.shtml

  http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_257339.html?wt.bron=homeArt10

  http://jurgenverstrepen.typepad.com/jurgen_verstrepen_maakt_l/

   

 • Kafka, the real thing

  Nooit gedacht dat ik de kafkaiaanse toestanden, zoals ze door de auteur in zijn boeken werden beschreven, ooit in ’t echt zou beleven.

   

  Vandaag was ’t van dat. Ge moet eens in Antwerpen verkiezingslijsten proberen indienen. Quasi onmogelijk. We kwamen vanmiddag samen toe aan ‘t justitiepaleis. Filip Dewinter, Anke en Hugo voor de gemeenteraadslijst, Bruno Valkeniers voor de provincieraadslijst, Anke ook voor de districtsraadslijst van Wilrijk, ikzelf voor de districtsraadslijst van Hoboken,…

   

  En wat we dan meemaakten, is onbeschrijfelijk. Ten eerste blijkt ’t rijksregister fout te zijn. Hoboken, Deurne, Borgerhout en anderen hebben geen inwoners. Alleen Antwerpen heeft inwoners. Geen probleem voor bv. de post, wel voor de voorzitters van de hoofdbureaus van de verkiezingen voor de districtsraden. Maar soit, niemand, noch de vrederechter, noch de lijstindieners kunnen het rijksregister veranderen.

   

  Dus dat was niet het grootste probleem. Dan de CD-roms en diskettes die moesten gemaakt worden via de site van de Vlaamse Regering www.vlaanderenkiest.be met de gegevens voor de lijsten. Probleem twee, ze kunnen die in ’t gerechtsgebouw niet lezen. Na wat heen en weer gepraat bleek de vrederechter van het derde kanton niet te vermurwen. Ik neem het haar ook niet kwalijk. Waarom niet? Ze hebben daar hun instructies en hun materiaal voor de verkiezingen,…. Gisterennamiddag gekregen. De Vlaamse regering zegt dus: “trek uw plan waarde vrederechters, waarde voorzitters van de hoofdbureaus.” Fraai.

   

  Uiteidenlijk was het de keuze, de CD-rom in een ander formaat op een diskette zetten of de rechter de lijst volledig laten overtypen. Vermits ik daar vlak bij het Antwerps secretariaat was, heb ik maar gekozen voor dat eerste. De vrederechter, allez de voorzitter van het hoofdbureau voor Hoboken leek me er dankbaar voor. Graag gedaan, mevrouw.

   

  Na daar om 13.00 uur te zijn toegekomen, kon ik uiteindelijk om 15.30 weg. Bij het doorgaan kwam ik nog o.a. Filip Dewinter tegen. Die stond nog steeds netjes te wachten en aan te schuiven….

 • Hoboken plakt

  Hoboken plakt… vol met affichekes van Vlaams Belang. Heerlijk plaktochtje gehad gisterenavond. (Zie ook foto van uw dienaar met onze Hobokense voorzitter Patrick die tevens op de vierde plaats op de districtsraadslijst prijkt.) Plakken is juist het zelfde als fietsen. Ge verleert dat nooit. Na een eerste bord om er terug in te komen, werd het tweede bord met een fabelachtige snelheid beplakt. Zo hebben we alle borden van Hoboken een beurt gegeven. De vraag hoe lang ze aan de borden gaan blijven hangen, zal niet afhangen van de sterkte van onze lijm, maar van de verdraagzaamheid van sommige bevolkingsgroepen. Maar soit, we maken ons geen zorgen en ook geen illusies. Het is deze campagne trouwens zeker niet de laatste keer dat we gaan plakken. De voorraad aan affiches is groot, de voorraad aan lijm al even groot en het enthousiasme bij de Hobokense mandatarissen, kandidaten en militanten nog groter. Hoboken zal het de komende maand dus niet zonder Vlaams Belang-affiches op de officiële verkiezingsborden moeten stellen. En da’s maar goed ook.

   

  Mijn dank trouwens aan Dirk, Patrick, Julien en Filip (waarbij de twee laatsten gelukkig nog wat “affiches Dewinter” gingen halen, want die waren we vergeten. Sorry Filip, het zal niet meer gebeuren, maar wees gerust, ge hangt wel degelijk aan de Hobokense borden). Het zijn schitterende mensen om mee op plaktocht te gaan.

 • Campagne voeren is fun

  Vandaag was het mijn tweede dag op het hoofdkwartier van het Vlaams Belang in Antwerpen. Het Vlaams Parlement slaapt nog (in ’t jargon noemen ze dat reces) dus wordt hier alles ingezet (zelfs ik) op de campagne voor de gemeente-en districtsraadsverkiezingen van 8 oktober a.s. (Voor wie het zou durven vergeten; 11de plaats gemeenteraafslijst, 2de plaats districtsraadslijst Hoboken).

   

  Die campagnedrukte is heerlijk. Iedereen is in de weer. Tientallen militanten lopen het secretariaat binnen voor campagnemateriaal, evenveel tientallen zijn bezig met het plakken van etiketten en het vullen van envloppes. Een pluim verdienen die mensen trouwens. Zij offeren hun vrije tijd op om mee te helpen om Vlaams Belang opnieuw een verkiezingsoverwinning te schenken.

   

  Ikzelf ben nog wat bezig met administratieve zaken. Gisteren de lijst van Hoboken naar de verkliezingscel gebracht ter controle (er mogen tenslotten geen fouten instaan) en vandaag nog wat teksten maken voor een bepaald niet onbelangrijk initiatief, waarover binnenkort meer. Ook de lijsttrekker in Borgerhout was deze voormiddag net over mij (zie foto en www.bartdebie.be) bezig met nog wat administratief werk. In de namiddag kon Bartje gaan plakken, want klaar met zijn administratieve taken. Vanavond is het mijnen toer om affichekes tegen de borden te gaan plakken.

  De campagnetrein rijdt. En elke dag weer een beetje sneller op weg naar zijn fabelachtige topsnelheid. Campagnevoeren is fun.. 

 • Uitersten in verkiezingscampagnes

  Een verkiezingscampagne is vaak iets van uitersten. Je kan van een luide lach plots in afgrijzen vervallen.

   

  Eerst surfde ik naar de site van mijn goede vriend Verstrepen (www.jurgenverstrepen.be) en zag ik de “Loonies van Laundry Day” aan ’t werk. http://www.vlaanderendigitaal.com/VBLaundryDay.wmv Ik moet zeggen, het is een soort campagnevoeren dat ik in die 17 jaar Vlaams Blok/Vlaams Belang nog nooit heb gezien. Aparte stijl. (Zeker de link aanklikken, ‘k vind het echt goe)

   

  Maar na het filmpje lees je dan dit op het net: http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_254189.html?wt.bron=homeArt11 Ge ziet maar, men slaat de woorden van Louis Tobback nog steeds niet in de wind. Alleen,… het is laf. Vandalisme aan auto’s, een woning bekladden en poging tot brandstichting bij nacht (het schijnt dat voor dat laatste het strafwetboek niet mild is, maar soit). Dat ze dan de discussie, de strijd eens aangaan met open vizier.

   

  En ach, als ze denken dat ze Bruno Valkeniers daarmee gaan afschrikken, hebben ze het verkeerd voor, zenne. Bruno is uit het goede hout gesneden. Om Jef Elbers te parafraseren: wij vluchten niet voor intimidatie en werpen ons zonder vrees in t midden van ’t gewoel.

   

 • Vande Lanotte heeft gelijk

  Vandaag heeft de SP.a zijn verkiezingscampagne op gang gefloten. Voorzitter Johan Vande Lanotte heeft opgeroepen om geen stem te geven aan de onverdraagzaamheid. Ik ben het roerend met hem eens.

  Inderdaad, geef geen stem meer aan partijen die gelinkt zijn aan onverdraagzame vakbonden die hun leden ,die kandiaat zijn voor een bepaalde Vlaamse oppositiepartij, uitsluiten. Geef geen stem meer aan partijen die achter een overdraagzaam "cordon sanitaire" staan. Geef geen stem meer aan partijen die onverdraagzame kopstukken hebben die vinden dat de oppositie met "alle middelen" moet bestreden worden,...

  Inderdaad, geef geen stem aan onverdraagzaamheid!

 • Dewinter is er klaar voor

  Vandaag was ’t één uur lang Filip Dewinter op ATV. Elke lijsttrekker (van de grote partijen) komt daar in Wakker op zondag aan bod. Logisch dat de grootste partij van Antwerpen en Vlaanderen als eerste en dus het verst verwijderd van 8 oktober aan bod komt. (Voor de duidelijkheid; dit was ironisch bedoeld.)

   

  Schitterend welke pogingen de journalisten Luk Van Der Kelen (HLN), Rik Van Cauwelaert (Knack) en dien Apers (ATV) ondernamen om Dewinter klem te rijden. En niets lukte. Eerst probeerden de journalisten het, volgens hen, onbetaalbare van het Vlaams Belang-Vlott-programma in de verf te zetten. Toen Dewinter even het detail van onze alternatieve begroting wilde debiteren, werd hij maar snel de mond gesnoerd omdat ze doorhadden dat FDW eens eventjes zwart op wit ging aantonen hoe een en andere betaald zou worden. Idem dito met onze voorstellen voor mobiliteit, onze aanpak van het veiligheidsprobleem,… Telkens kwam eigenlijk het redelijke, het werkbare en het efficiënte van onze voorstellen naar boven. We zijn hét alternatief. Wij kunnen voor de ommekeer in Antwerpen zorgen.

   

  Professor Swyngedouw kon zijn virulente haat tegen Vlaams Belang niet wegsteken en spuwde enkel gal. Op het einde zelfs met wat bloed bij toen hij door had dat Dewinter glansrijk aan ’t scoren was. Lex Molenaar, geen onverstandige man, zag dat het boter aan de galg was om Dewinter even onder de mat te vegen en hield dan ook wijselijk zijn mond. Daarenboven is Molenaar een stadhuisjournalist in tegenstelling tot de andere heren. Molenaar weet dus heel goed waar in Antwerpen het schoentje wringt en weet dan ook dat de voorstellen van Vlaams Belang hout snijden.

   

  Alleszins, vanmorgen was het de dynamische, eloquente Dewinter die we aan het werk zagen. De lijsttrekker van het kartel Vlaams Belang-Vlott is er duidelijk klaar voor. Hij heeft zin in de campagne en dat lees je zo van zijn gezicht af.

 • It's a small world, baby

  Vandaag lijstvoorstelling gemeenteraad Antwerpen. Zoals ik al in een eerdere post heb laten weten, bekleed ik daar de 11de plaats.  

  Waar beter dan op ’t Scheld kunt ge de lijst van de oppositie Vlaams Belang-Vlott voorstellen. De pers was dan ook ruim aanwezig. Het had wel iets, een persconferentie op de Flandria. Het hang er natuurlijk nog van af wat de kranten gaan schrijven. Verslag op VTM was goed en op de internetpagina van HLN valt het ook best mee. http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_252992.html?wt.bron=dossierArt1

  Bij de anderen is het maar minnekes. Morgen de papieren versie van de kranten afwachten.

   

  Er heerst alleszins een goede sfeer onder de kandidaten. Vandaag een praatje gemaakt met Bruno Valkeniers. Een man waar ik voor de partij veel van verwacht.(heeft trouwens een schitterende site, zeker bezoekje waard. www.brunovalkeniers.be ) Blijkt dat de man in zijn Hessenatietijd nog zaken heeft gedaan met mijn vader zaliger. Like they say, it’s a small world, baby.

   

 • Plakken op Kioskplaats

  De verkiezingscampagne is dus echt begonnen. Vandaag was er al een plakploeg van Vlaams Belang-VLOTT op weg, die naast Hoboken, ook de brievenbus van Anke Van dermeersch heeft aangedaan, maar soit.

  Van diezelfde plakploeg kreeg ik vandaag telefoon. Dat het in Hoboken zo aangenaam was. Ze werden bij het aanplakken van de borden aan de Kioskplaats al onmiddellijk geconfronteerd met de "Hobokense Jongeren". Die wisten de plakkers te berdreigen en wilden de affiches van het Vlaams Belang van de borden scheuren.

  Raar toch. Zouden de "Hobokense Jongeren" tegen vrije verkiezingen zijn?