• Stadionverbod

  BeerschotJohan Vermeersch, voorzitter van eerste klasse-voetbalclub Brussels riskeert een stadionverbod en een boete nadat hij afgelopen weekend het veld heeft betreden tijdens de wedstrijd AA Gent – FC Brussels.

   

  http://www.gva.be/nieuws/sport/voetbalbinnen/default.asp?art={08CB8ACC-C348-45A4-AD66-0570AFA50537}

  http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/sporza/nnII_sporza_start/index.shtml?fw=/sport_master/voetbal/eerste_klasse/061030_vermeersch_stadionverbod/index.html

   

  Tja, de voetbalwet is duidelijk. En het zou terecht zijn. In de eerste plaats omdat hij het veld heeft betreden om de scheidsrechter eens flink zijn mening te gaan zeggen, lees te gaan uitschelden. En iedereen die deze weblog volgt weet dat ik daar gevoelig aan ben. Vergeet niet, zonder scheidsrechters geen voetbal.

   

  Opmerkelijk is echter dat ik, samen met enkele duizenden Beerschotsupporters, vorig seizoen ook burgemeester Patrick Janssens de Kielse grasmat heb zien betreden. Weliswaar in euforie na een overwinning van Beerschot, maar een andere supporter zouden het niet hebben moeten flikken. Die krijgen bij zo’n actie onmiddellijk, en niet onterecht, een pv aan hun broek. Voor een burgemeester telt dat blijkbaar niet.

   

  Maar soit, dit mag zeker geen vergoelijking zijn voor het onbetamelijke gedrag van Vermeersch. Of trouwens voor geen enkele andere voetbalsupporter die zich niet aan de regels wenst te houden. Iedereen moet zich aan de regels houden. Het veld is er voor de spelers en de scheids, de neutrale zone voor iedereen die op het scheidsrechtersblad staat. Punt aan de lijn.

   

  Gelukkig is het voetbal terug op de goede weg. Er gaan opnieuw ouders met hun (kleine) kinderen naar de hoogste reeksen in ’t voetbal kijken. Supportersclans vechten het nu uit met spandoeken en kleurrijke sjaals, met vlaggen en ludieke spreekkoren. Op dat elan moeten we verder gaan om terug volle en sfeervolle stadions te krijgen. Dus Johan (en dus eigenlijk ook Patrick), geef het goede voorbeeld!

 • Opera, Islam, Christendom en Boeddhisme

  mozartTiens, raar toch. Men vreest volgens deze berichten geen aanslagen van Christen en Boeddhisten.

   

  http://www.gva.be/nieuws/Buitenland/default.asp?art={076AFBC9-416A-4986-B95D-8876905E6E1B}

   

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF27102006_052

   

 • Gelukkige verjaardag Fender

  eric claptonFender is zestig jaar geworden. Fender is bekend van zijn gitaarversterkers en gitaren. De meest beroemde is waarschijnlijk de Fender Stratocaster. Een prachtige gitaar, perfect om wat blues mee te spelen. De Strat is ook de gitaar van legendarische gitaristen als Pete Townsend (nog recent gezien op Werchter 2006, dank u Herman Schueremans), Eric “Clapton is god” Clapton en Jimi Hendrix.

   

  Volgens de overlevering is het zelfs zo dat Clapton ooit een linkshandige Stratocaster aan Jimi Hendrix heeft willen cadeau doen. Hendrix was immers linkshandig, maar een linkshandige Start was niet zo makkelijk te vinden. Alleen heeft Clapton zijn geschenk nooit kunnen bezorgen omdat Hendrix plots overleden was. Blijkbaar heeft Clapton daar nog steeds spijt van. Soit, happy birthday, magistrale gitaar. Maar dit bericht geheel terzijde.

 • Antwerps college: smeert uw beentjes maar al in

  StadhuisAllez, het Antwerps college is bekend. Er zitten weinig verrassingen in. Zelfs niet dat ze met minder zijn. Dat had Janssens al overgenomen uit het programma van Vlaams Belang-Vlott kort na de verkiezingen. Alleen,… Hij heeft ons voorstel niet zo goed gelezen. Wij hadden immers wat andere bevoegdheden in ons hoofd. Bv. Een schepen voor veiligheid en leefbaarheid leek ons nuttig. Zeker als je kijkt naar de leefbaarheidsproblemen waarmee Antwerpen kampt en die zelfs door de traditionele partijen erkend worden. Maar we moeten het stellen met één nieuwe bevoegdheid. Een schepen voor dierenwelzijn. Ik hou van dieren, maar zat Antwerpen daar op te wachten?

   

  Op het inhoudelijke luik is het nog wachten of wat had je gedacht. De socialistische arrogantie en werkwijze is helemaal terug van weggeweest: eerst de postjes, dan de rest.

   

  Enfin, de schepenen lijken er klaar voor. Ik ook. Alleen is het nu wachten op 3 januari a.s. wanneer de gemeenteraad wordt geïnstalleerd. Intussen zitten er al wat schriftelijke en mondelinge vragen in mijn hoofd die ik graag aan de dames en heren schepenen wil stellen. De collega’s schepenen in Gent weten waarschijnlijk nog wel wat dat is. Ik heb al eens de neiging om een vraagje te stellen. Allez, één vraagje of twee of driehonderd. Ik heb er alleszins zin in. Smeert uw beentjes maar al in.

 • Treurspel in Hoboken

  SorghvlietMan toch, wat een vaudeville maken de lokale politici er toch van in Hoboken? Het is een treurspel, want ik kan me niet voorstellen dat de Hobokenaar echt gelukkig is met wat er vandaag allemaal gebeurt.

   

  In ’t kort: op 8 oktober jongstleden wint Vlaams Belang glansrijk de verkiezingen in Hoboken en haalt 41% van de stemmen, goede voor 10 van de 21 zetels in de districtsraad. Maar ook de communistische, Maoïstische Partij van de Arbeid (den Amada) haalt twee zetels en krijgt dus een sleutelrol in de coalitievorming als de traditionele partijen Vlaams Belang, de winnaar en grootste partij in Hoboken, uit het bestuur willen houden. Uit een informeel telefoongesprek met enkele mensen van de andere partijen leer ik dat ze allesbehalve blij zijn om “het” met de PvdA te moeten doen, maar dat ze aan het Cordon Sanitaire blijven vasthouden.

   

  De eerste partij die een stok in het hoenderhok gooit, is de N-VA. Die stelt een week na de verkiezingen niet in een coalitie met de PvdA te zullen zetelen. Dat beeld wordt licht gecorrigeerd door nationaal voorzitter De Wever die in een tv-programma laat weten dat de N-VA in Hoboken een “constructieve” oppositie zal voeren. Lees: alles goedkeuren wat van het bestuur komt en vooral – niet te vergeten – de voordracht voor de districtsschepenen te tekenen, want zo’n voordracht moet een meerderheid van de raadsleden hebben.

   

  Vandaag lezen we dan weer in de kranten dat Annemie Langmans, het eenzaam overgebleven raadslid voor de VLD, niet in een coalitie met de PvdA wil en, zegt te gaan voor een minderheidsbestuur zonder de PvdA. Heel interessant allemaal, maar welke afspraken zullen er dan met Mie Branders gemaakt worden, want ze zullen de voordrachtsakte voor de districtsschepenen mee moeten ondertekenen? Of gaan ze daarmee naar ons komen?

   

  In een reactie laat de lijsttrekker en onderhandelaar voor CD&V-N-VA, Kristof Waterschoot weten dat het nog te vroeg is en dat er nog verder onderhandeld moet worden. Maar dan, en dat is opmerkelijk nieuws, dat hij namens de CD&V én N-VA spreekt. “De CD&V in de meerderheid en de N-VA in de oppositie is een piste die we verlaten hebben,” stelt Waterschoot.  Halloo, De Wever? Waarvoor was al dat dan nodig? Plat op de buik gegaan voor je kartelpartner, Bartje?

   

  Maar soit. Kan u trouwens intussen nog volgen? Ik weet het, het wordt steeds moeilijker om in deze wirwar van verklaringen nog klaar te zien. Een ding is wel zeker en duidelijk. Dit is erg voor Hoboken. Als dit een voorbode is van hoe deze jongens en meisjes denken Hoboken de volgende zes jaar te gaan besturen, ziet het er fraai uit. Het is duidelijk dat de districten in dergelijke situaties niet meer autonomie gaan verwerven. Neen, het zal de stad zijn die haar greep op Hoboken zal vergroten. Dank u wel, VLD en CD&V-N-VA. Goe bezig.

 • Deze week in 1956 en 2006: communisten

  hongaarse opstandDEZE WEEK herdenkt men in Hongarije de opstand van 1956. Of beter gezegd het bloedig neerslaan door de communisten en het Rode Leger van een opstand voor meer vrijheid en tegen de Stalinistische dictatuur. Deze week herdenkt men dus de meer dan 2.600 doden, de meer dan 10.000 gevangenen en de meer dan 200.000 vluchtelingen te danken aan het communisme in het Hongarije van 1956.

   

  DEZE WEEK zitten SP.a, CD&V-N-VA, VLD aan tafel met de communisten van de PvdA om samen het district Hoboken te gaan besturen.

   

  Communisten deze week in 1956 en 2006, het kan verkeren,….

 • Districten tellen niet mee. Dank U Patrick Janssens

  districtenOverduidelijk was het nog tijdens de verkiezingscampagne. Jarenlang werden de districten stiefmoederlijk behandeld door het stadsbestuur, de districten hadden te weinig bevoegdheden en middelen,…

   

  En daar zou verandering in komen. In bijna alle districtspublicaties van de andere partijen werd het – door het Vlaams Belang jarenlang gehouden – discours voor meer middelen en bevoegdheden voor de districten overgenomen. De districten moesten in het Antwerpen van na 8 oktober 2006 weer als vol aanzien worden.

   

  De verkiezingen zijn nog maar pas gepasseerd of over de districten wordt alweer niet meer gesproken. Of toch. Patrick Janssens – die zichzelf als burgemeester zal opvolgen – heeft laten weten dat de districten het best een afspiegeling zouden zijn van het college in de stad. (hoe hij dat in Hoboken gaat doen met de PvdA, is wel de vraag) Meer nog, Patje wil ook dat de akkoorden in alle districten een afspiegeling zijn van wat er op ‘Schoon Verdiep’ op tafel komt. Fraai.

   

  De boel in de districten ligt blijkbaar stil tot er witte rook uit de schoorsteen van ’t stadhuis komt. En de verantwoordelijken van alle partijen in de districten laten zich dat allemaal maar welgevallen. Indrukwekkend. Ze moeten wel weten dat ze binnen zes jaar niet opnieuw kunnen komen aandraven met het verhaal dat de districten genegeerd worden door het stadsbestuur en dat dat moet veranderen. Ze hebben nu de kans. Als ze die niet nemen moeten ze de gevolgen er maar van dragen.

   

  Het kan nochtans anders. In Hoboken alleszins. Gelukkig hebben Mevrouw Langmans en Meneer waterschoot nog altijd mijn GSM-nummer. Alleen nu nog even de politieke moed vinden om te bellen.

 • Slip of the tongue van Lambert: Vlaams Belang moet failliet

  LambertAllez, vandaag is aflevering 138 van de processen tegen de Vlaams-Nationale Partij begonnen. Vandaag startten de zittingen van de Raad van State over het verzoekschrift van alle Franstalige partijen + de SP.a-Spirit om Vlaams Belang zijn partijfinanciering af te nemen wegens zogenaamd racisme. De wijziging van de wet op de partijfinanciering, speciaal op de maat van Vlaams Belang geschreven, maakt zoiets mogelijk.

   

  Het proces begon al onmiddellijk met een wrakingsverzoek van 32 van de 48 rechters bij de Raad van State vermits we directe en duidelijke banden kunnen aantonen tussen politieke partijen en die rechters. Want dan is natuurlijk de neutraliteit van die rechters om een politieke partij te beoordelen niet echt gegarandeerd. Trouwens partijen moeten sowieso niet voor een rechtbank staan voor hun mening. Maar ja, in dit land wil men de Vlaams-nationale oppositie dood.

   

  Dat kwam duidelijk in het nieuws op Radio 1 tot uiting. Daar was er een interview met de “Vlaamse trekker” van dit dossier, Geert Lambert van Spirit. Die haalde immers de SP.a mee over de streep om aan de nodige stemmen in het parlement te raken om dit proces mogelijk te maken.

   

  Wel die Lambert – die trouwens op restaurant regelmatig zijn schoenen uittrekt, smakelijk allemaal – kreeg de stelling door de journaliste voorgeschoteld dat het afnemen voor één jaar van de partijfinanciering van het Vlaams Belang, niet veel aan de situatie zou veranderen. Zijn antwoord: “mevrouw, als ze een jaar de partijfinanciering van Spirit afnemen is mijn partij failliet.” Een slip of the tongue, maar een duidelijke. Vlaams Belang moet failliet, onze huis-aan-huis-bladen moeten verdwijnen, onze websites weg, geen propaganda meer,…

   

  Maar vriendjes en vriendinnekes toch, men kan een politiek idee niet ten gronde richten door een partij te verbieden – dat is al gebleken – of door die partij haar centen af te nemen. Zoals wijlen vrijheidstrijder Bobby Sands het reeds zei: ‘They may kill the revolutionary, but never the revolution.

 • N-VA in Hoboken: toch mee met de communisten?

  hobokenHet is wat de coalitievorming in Hoboken. Vermits Vlaams Belang er volgende legislatuur 10 van de 21 zetels bezet, moeten alle andere partijen samenwerken als ze het Cordon Sanitaire gestand willen doen. Maar een van die partijen is de communistische Partij van de Arbeid van Mie Branders.

   

  Nochtans zouden CD&V/N-VA en VLD op basis van de verkiezingsprogramma’s voor Hoboken en wat er in de verkiezingsfolders stond perfect en redelijk snel tot een bestuursakkoord kunnen komen met het Vlaams Belang. Het zou een degelijk bestuur kunnen zijn met een meerderheid van 13 zetels. Maar neen, het cordon sanitaire is belangrijker dan te zorgen voor een bestuur waar de Hobokenaar wel pap van lust.

   

  Problematisch werd het echter toen Bart Van Camp, voorzitter van N-VA, liet weten dat hij niet met “extremisten” in een coalitie wilde. Niet met Vlaams Belang en niet met Partij van de Arbeid. Probleem want dus geen meerderheid mogelijk.

   

  Maar in het tv-programma Morgen Beter kwam de kat op de koord. Nationaal N-VAvoorzitter, en als ik me niet vergis, studiegenoot van Van Camp, Bart De Wever, liet weten dat de N-VA in de oppositie kan zetelen en een “constructieve oppositierol” kan spelen. In normale-mensen-taal: de N-VA gaat gewoon braafjes alles met de meerderheid meestemmen, maar zit dan niet officieel in de coalitie. Probleem opgelost. Een oud Vlaams spreekwoord zegt: “wie met de hond slaapt, krijgt zijn vlooien.” Inderdaad, dit is een Tjevenoplossing. Van Camp gaat, na zijn straffe uitspraak van eerder deze week, plat op de buik. Maar ja, plat op de buik gaan was ook bij de voorganger van de N-VA tot een kunstvorm verheven.

   

  Het gaat alleszins het beleid in Hoboken niet ten goede komen. Het blijft verbazen. Een Christelijke partij gaat samen met de communisten (proficiat Kristof Waterschoot en Katelijne Toenen). Liberalen gaan samen met de communisten (Proficiat Annemie Langmans). De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

   

  Uiteindelijk is er nog wel wat tijd. De districtsraad wordt pas geïnstalleerd in januari. Het hoeft zo niet te gaan en hopelijk bedenken ze zich nog in het belang van de Hobokenaar. Vlaams Belang blijft bereid om gesprekken te voeren om tot een echt bestuur voor Hoboken te komen. Zo niet,… Dan mogen ze zich aan een stevige oppositie verwachten.

 • Vlaams Belang en de visie van de media

  Van GaeverHet blijft eigenaardig hoe de media omspringen met de dertiende verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang. Ze stellen alles in het werk om de perceptie te creëren dat Vlaams Belang de verkiezingen heeft verloren.

   

  Gevat zoals hij is, typeerde Vlaams Volksvertegenwoordiger Freddy Van Gaever gisteren de situatie als volgt:

   

  “Freddy Van Gaever en de burgemeester van Wommelgem worden uitgenodigd om om ter snelste rond het marktplein van Wommelgem te lopen. Uiteraard wint Van Gaever glansrijk en laat de burgemeester ver achter zich. De volgende dag brengen de kranten verslag uit van de race tussen beide en schrijven: burgemeester Wommelgem knap tweede in race met Van Gaever. Van Gaever eindigt voorlaatste.”

   

 • Hoboken vooruit

  hobokenJa, Vlaams Belang Hoboken gaat fors vooruit. Het was alweer een klinkende overwinning voor onze partij. In Hoboken halen we nu meer dan 41% van de stemmen halen we twee extra zetels. Dat brengt ons totaal op 10.

   

  Ontgoocheld omdat we geen absolute meerderheid hebben gehaald? Uiteraard niet. Het is een fantastisch resultaat. Vooral de monsterscore van onze lijsttrekker Guy Eggermont, die vanop zijn ziekbed even 3.266 voorkeurstemmen haalt. Meer dan het dubbele van de zetelende districtsvoorzitter van de SP.a. Een dikke proficiat voor onze Guy. Eggermont is en blijft onze eerste man in Hoboken. Dat hij maar snel herstelt en terug onder ons is. We missen hem.

   

  En die meerderheid zegt u? On verra bien. Lijsttrekker Kristof Waterschoot van de CD&V-N-VA liet nog voor de verkiezingen in Het Nieuwsblad weten dat hij geenszins in een coalitie wilde met de PVDA omdat die de democratie een slecht systeem vinden. Wel, ik sta open voor een gesprek. Of gaat de CD&V woordbreuk plegen. Dat zou verrassend zijn, want dat zijn we van hen niet gewoon.

 • Laat de zon in je hart

  stembusBinnen iets meer dan twee uur worden de stembussen in Antwerpen gesloten. Het is evenzeer het einde van een schitterende en doodvermoeiende campagne onder de coördinatie van Marjan "Laat de zon in je hart" Van den Eynde. Het was heerlijk op campagnetocht te gaan met Wim "Er is geen onveiligheid want anders zouden die jongeren 's avonds laat niet meer op straat rondhangen" Van Osselaer. Ook de hulp die ik bv. kreeg van Bart "parkeerschijven bedelen is best vermoeidend" Debie was meer dan welkom. Het was een eer om regelmatig Anke "mind the pedestrian, dear" Van dermeersch te mogen rondvoeren. En het enthousiasme van Chrisje "ik doe graag markten" Colman, hielp vaak bij vermoeide momenten om de batterijen terug op te laden.

  Kortom, ik hou aan deze campagne weer schitterende herinneringen over. Er is keihard gewerkt. Niet alleen door de "betaalden" van de partij, maar evenzeer en zelfs nog meer door de talloze militanten waar Vlaams Belang kan op rekenen. We hebben de beste militanten van de hele politieke wereld. Ik dank ze allemaal hartelijk voor de inzet.

  Nu is het wachten tot de resultaten, maar ik ben er van overtuigd dat die goed gaan zijn.

 • De schrik zit er duidelijk in

  verkiezingenNog twee dagen voor de verkiezingen en de schrik bij de tegenstanders zit er duidelijk in. Als signaal tegen Vlaams Belang werden de brandalarmen van verschillende openbare gebouwen aangezet. Oneigenlijk gebruik van een brandalarm is een strafbaar feit, behalve... als het tegen het Vlaams Belang gericht is.

  En vandaag in Ter Zake XL op de staatszender VRT was er Tommeke Naegels. Die liet de kijker weten dat als ze twijfelen tussen twee partijen ze best blanco stemmen. Blanco staat voor hem als "weet niet". Zouden ze schrik hebben dat er een groot deel van de onbesliste kiezer Vlaams Belang zou stemmen?

  En zo gaat dat maar door... Gelukkig is de kiezer niet dom. Die weet wel wat hij zondag moet doen.

 • Nieuw-VLAAMSE Alliantie...

  N-va TurksWaarom zijn alle traditionele partijen steeds weer in een wedstrijd verwikkeld om het bovenstebeste vriendje van de allochtonen te zijn. (zie pamflet)Waarom vragen ze niet aan die allochtonen om zich te integreren?
   

 • Nederland ontdekt Hoboken

  netwerk_logoVandaag een opmerkelijke dag in de Hobokense verkiezingscampagne. In Nederland heeft men gehoord dat Vlaams Belang de meerderheid zou kunnen halen. En dus kwam er een ploeg van het Nederlandse programma Netwerk en een journalist van het Algemeen Dagblad eens poolshoogte nemen op het buurthuis. Ook vergezelden ze ons bij nog eens een pamfletactie op de markt op de Kioskplaats.

   

  Ze hebben in één beweging ook een interview opgenomen met uw dienaar zowel op de markt als in het buurthuis. Daarna gingen ze nog op bezoek bij de concurrentie. Vrijdagavond wordt het om 19.30 uur op Nederland 2 uitgezonden. Ben al eens nieuwsgierig, want men kan toch zoveel doen met montage. On verra bien.

   

 • Pff. Fortuyn had gelijk

  FDW-campagneAmai mijne frak. Zo’n verkiezingscampagne is best wel vermoeiend. Vorige week veel boekjes, parkeerschijven e.a. verdeeld, gebust,… Ook geprobeerd om wat aanwezig te zijn op de FDW-cafétoerettapes (ik denk dat ik in die toer de bollekestrui verdien), maar ook zijn we op stap geweest om wat reclame te maken voor onze lijsttrekker voor de gemeenteraad. (zie foto).

   

  Nu de laatste week nog. In termen van de 400 m. in de atlethiek komen we dus uit de laatste bocht en moeten we de sprint dringend inzetten. En een sprint zal het zijn. Vandaag naar het nationaal verkiezingscongres, maandag een debat aan de UA (leuk want het is een debat van de studentenclub PSW waar ik in een groot en zegerijk verleden ook nog in ’t praesidium heb gezeten), dinsdag mijn werk (nl. de lijsten en brieven voor de getuigen) aan de voorzitter van het districtshoofdbureau gaan afgeven, woensdag een debatje bij B-Plus, donderdag een debatje bij het tweedekansonderwijs in Hoboken en ’s avonds slotmeeting op Consienceplein.

   

  Daartussen in nog zoveel mogelijk propagandamateriaal – zowel van mijn eigen als van de partij – kwijtgeraken, want na 8 oktober kunnen we er niet veel meer mee doen.

   

  Ooit zei wijlen Pim Fortuyn in het laatste interview voor zijn dood, dat campagnevoeren topsport is. Ik begin hem stilaan te geloven.