• De nar van de Vlaamse regering moet weg

  anciaux-grEergisteren werd Vlaams minister Bert Anciaux in het Vlaams Parlement ondervraagd over zijn onkiese uitspraken op zijn  weblog. Daar stelde hij ondermeer dat elke rechtgeaarde Vlaming een Arafat-sjaal moet dragen en stelde hij de bombardementen in Gaza gelijk met de gruwelijke moordpartij in Dendermonde.

   

  Met die uitspraken zet Anciaux zich ondermeer af tegen het beleid van zijn eigen regering die duidelijk had gemaakt dat een chauffeur van De Lijn in functie geen Arafatsjaal mag dragen. Met zijn uitspraak over de gruwelijke moorden in Dendermonde is het zo mogelijk nog erger.’Or how to add insult to injury.’ Helemaal te gek is het dat de minister achter zijn uitspraken blijft staan.

   

  En dat zorgde niet alleen voor heel wat heisa in het Vlaams Parlement, maar nu, twee dagen later, blijft men, ook vanuit de meerderheid kritiek spuien op Anciaux. En niet van de minste. Nestor in het Vlaams Parlement, Eric Van Rompuy, had het over Anciaux als een van de zieligste politici die er zijn geweest. Ook binnen zijn eigen SP.a krijgt Bertje ook al de wind van voor.

   

  Het is duidelijk dat met de schertsvertoning van de jongste dagen de minister zijn laatste beetje krediet definitief kwijt is. Anciaux heeft zich met deze zaak niet alleen zelf belachelijk gemaakt. Hij maakt ook de voltallige Vlaamse regering en heel Vlaanderen belachelijk. Anciaux heeft zich nog maar eens ontpopt tot de nar van de Vlaamse regering.

   

  Maar laat ons nu eerlijk zijn, het kan toch niet dat één minister de voltallige Vlaamse regering in diskrediet brengt met het uiten van goedkope provocaties. Ook de meerderheid kan toch niet dulden dat ze voor de ogen van de wereld even belachelijk worden gemaakt. Deze week is overduidelijk gebleken dat Anciaux onmogelijk nog als minister kan functioneren. De nar moet eruit.

 • Vlaanderens burgerzin

  MoskeeOnlangs publiceerde de KUL een onderzoek in verband met de houding van Vlamingen ten overstaan van de islam. Bijna de helft van de Vlamingen vindt dat de islam geen meerwaarde kan brengen aan de Europese cultuur en een even groot deel beschouwt bepaalde islamitische waarden bedreigend voor onze samenleving en vindt bepaalde aspecten van de islam gewelddadig.

   

  Los van het feit dat ik hun standpunt deel en dat er uiteraard mensen zijn die die standpunten niet delen (en da’s hun goed recht), moet ik de respondenten bij dit onderzoek gelukwensen. Het is verfrissend vast te stellen dat Vlamingen nog steeds – althans in dit onderzoek – hun eigen gedacht durven geven ondanks de politiek-correcte dogma’s die ons elke dag worden ingelepeld, ondanks de intimidaties en het brainwashen van mensen ter zake. Het is verfrissend vast te stellen dat de Vlaamse bevolking nog niet volledig is aangetast door het multikulvirus.

   

  Uiteraard staat politiek-correct Vlaanderen weer op zijn achterste poten. Er moeten opnieuw maatregelen getroffen worden, lees nog meer indoctrinatie en heropvoeding. Opnieuw steekt het knusse clubje van zelfverklaarde wereldverbeteraars het belerende vingertje op naar de Vlaamse bevolking.

   

  Wel, dat de Vlamingen zich maar niet laten doen en dat ze ook in de toekomst blijven durven uitkomen voor hun mening, dat ze blijven durven zeggen wat ze denken. Ook en zeker tegen de politiek-correcte kaste in. Kortom ,dat ze een gezonde uiting blijven geven van hun burgerzin.

 • Stadion IPZ: het echte werk kan beginnen

  IPZUiteraard ben ik blij dat er eindelijk een locatie is geprikt voor een nieuw voetbalstadion in Antwerpen. En uiteraard ben ik blij dat de keuze op Petroleum Zuid is gevallen. Vlaams Belang schuift deze locatie al meerdere jaren naar voor als beste locatie voor de bouw van een voetbalstadion. Ook de Plan-MER die enkele maanden geleden werd afgeleverd gaf ons ter zake gelijk. Ik begrijp dan ook niet waarom het nog ettelijke maanden heeft geduurd vooraleer men de knoop heeft doorgehakt.

   

  Maar het echte werk moet nu nog beginnen. Zo moet het voetbalstadion ingepast worden in de verdere ontwikkeling van Petroleum Zuid als bedrijventerrein. En zoals we allen weten, is er een ontwikkelaar die van een strategische 20 ha grond op IPZ eigenaar is. Met die man zal het stadsbestuur dus zeker en vast moeten praten. En dan is er nog het probleem van de financiering van het stadion. De stad heeft in de meerjarenbegroting weliswaar 25 miljoen euro opzij gezet. Maar daar bouw je natuurlijk geen voetbalstadion van. Wie financiert de rest? En tegen welke voorwaarden?  En wie gaat het stadion exploiteren? Één club? Twee clubs? Of de stad zelf? Hoewel ik in Antwerpen al zeker een sportclub ken die met die laatste optie al heel wat negatieve ervaringen heeft gehad.

   

  Kortom, er zijn nog genoeg problemen op te lossen. Tijd dus dat Van Campenhout en co de handen aan de ploeg slaan en minder tijd verspelen dan ze nu reeds gedaan hebben. Als Van Campenhout dan toch Antwerpen sporthoofdstad van Europa wil maken, dan is degelijke en moderne voetbalinfrastructuur onontbeerlijk. Laten we dus hopen dat allerhande emoties en andere gevoeligheden de realisatie van dit project niet in de weg staan. Enkel ratio en kennis van wat het moderne voetbal is, mag de leidraad zijn in de zoektocht naar oplossingen.

 • Goed begonnen, is …

  etoging AELGoed begonnen, is half gewonnen, beste Patrick Janssens. Op de laatste dag van het vorige jaar achtte de beruchte Arabisch-Europese Liga het nog eens nodig om te betogen in Antwerpen. De betoging was gericht tegen de bombardementen in Gaza. In plaats van ginder van hunnen tak te gaan maken, hebben ze er voor gekozen om de brave Antwerpenaar te terroriseren. Tja, hier is dat gemakkelijk. De brave Antwerpenaar doet immers niets terug.

   

  Resultaat: vernielde ruiten, spiegels, koetswerken van auto’s, vernielde bushokjes, ingegooide winkelruiten en – en dat is veel erger – gewonde politiemensen. Ik heb wat foto’s op de site van de Gazet Van Antwerpen gezien en ik vraag mij af waarom de politiemensen geen helmen op hadden en niet in het bezit waren van schilden.

   

  Hoewel, die verklaring zat misschien gisteren in het nieuws. Daar hoorde ik de woordvoerder van de politie op tv verklaren dat het ging om een weinig risicovolle en statische manifestatie. Zo had de AEL het aangekondigd. Hallooo, ze zijn daar op den Oudaan en op ’t stadhuis vergeten met wie ze te maken hebben, zeker? Ze zijn daar zeker vergeten wie de halve Turnhoutsebaan heeft afgebroken enkele jaren geleden?

   

  Onverantwoord is het om politiemensen bij een dergelijke betoging de straat op te sturen zonder voldoende bescherming zoals helmen en schilden. Schandalig. Welke burgemeester of welke officier stuurt er zijn mensen nu onvoldoende beveiligd de straat op? Enfin, alleszins voer voor de gemeenteraad.

   

  En voor ik het vergeet,… Uiteraard is er niemand gerechtelijk aangehouden. De dertien opgepakte betogers van gisteren lopen alweer vrij rond. Met andere woorden, voor de mensen die schade hebben geleden… dikke pech. Allemaal heel erg fraai, hoor. Zoals ik al zei, het jaar is goed begonnen in Antwerpen.