• Indi-klanten hebben pech

  IndiboxMet de drukte van de verkiezingscampagne, zou men al eens kunnen vergeten dat we ook nog werken in de Antwerpse gemeenteraad. In de commissie financiën van woensdag stelde ik aan schepen Bungeneers een vraag over digitale televisie bij Integan. Spijtig genoeg kon de schepen niet anders dan bevestigen dat de digitale Integan-klanten pech hebben.

   

  Enkele jaren geleden begon de intercommunale Integan ook digitale televisie aan haar klanten aan te bieden. Het kind kreeg de naam Indi en de Indi-boxen en Indi-recorders gingen vlot over de toonbank. Alleen,… de Indi-klanten kregen enkel digitaal beeld. De interactieve toepassingen van digitale televisie, (bv. Ooit Gemist, en eye-watch,…) konden niet worden aangeboden. Die diensten mochten na een gerechtelijk arrest enkel Telenet en Belgacom aanbieden.

   

  Dit was ook een van de redenen waarom Integan (als deel van Interkabel) zijn televisiediensten overliet aan Telenet. Toen die overname op de agenda van de gemeenteraad kwam, heb ik heel wat kritische vragen gesteld. Niet enkel over het financiële luik van de transactie (die cruciaal is voor de dividenden voor de stad), maar ook in hoeverre de Indi-klanten met hun aangekochte box of recorder zonder problemen op het Telenet-netwerk zouden kunnen. Telkens kreeg ik het antwoord dat dit geen probleem was.

   

  Sinds oktober van vorig jaar worden de televisiediensten in de Integan-zone aangeboden door Telenet. En wat blijkt, voor de interactieve toepassingen van digitale televisie zijn de Indi-boxen niet compatibel met het Telenet-netwerk. Enkel met een Telenet-box kan je ten volle van digitale televisie genieten. Dat de Indi-klanten zijn opgelicht, is waarschijnlijk te sterk uitgedrukt, maar leuk is alleszins anders. Schepen Bungeneers kon enkel maar bevestigen wat ik naar voor bracht. Het enige positieve dat hij kon meedelen, is dat Telenet bereid zou zijn de gedupeerde Indi-klanten die willen overschakelen een jaar gratis huur voor een Telenet-box aan te bieden. Eerder een pleister op een houten been als je het mij vraagt.

   

  Komt er ook nog bij dat Integan blijkbaar haar klanten nog steeds factureert voor de analoge aansluiting. Spijtig voor diegenen die een ‘Goldshake’ bij Telenet hebben en in een Integan-zone wonen. Die betalen blijkbaar meer dan diegenen buiten de Integanzone. Discriminatie als je het mij vraagt.

   

  De overname van Integan door Telenet, is misschien lucratief voor de steden en gemeenten binnen Integan, maar is alleszins geen succes voor de Integan-klanten. Tijd dat de meerderheid in Antwerpen in de raad van bestuur van Integan deze problemen de wereld uithelpt. Of dat gaat lukken, is maar de grote vraag. De voorzitter van Integan is een socialistische raadslid. Need I say more.

 • Creatieve crisis

  dyn003_original_423_118_gif_55174_009b0d4382abe488bd15a16baf894a02Zou er een creatieve crisis woeden bij de SP.a in Antwerpen? Als ik het verkiezingspamflet bekijk dat ik gisteren in mijn brievenbus vond, zou ik denken van wel.

   

  Op de Antwerpse verkiezingsfolder van de SP.a staan, onder de slogan “De ploeg van ’t stad”, de belangrijkste SP.a-kandidaten die samen met Patrick Janssens aan een touw trekken. Leuk, kan je zeggen. Creatief en origineel? Dat alvast niet.

   

  Want was het niet het Vlaams Belang dat bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 reeds uitpakte met een dergelijk campagnebeeld met de slogan ‘100% voor Antwerpen”? Blijkbaar is het Vlaams Belang niet enkel het origineel inzake politieke standpunten, maar is het Vlaams Belang ook het origineel, de trendsetter wat betreft politieke campagnes. Al de rest zijn maar flauwe afkooksels.

   

  Maar ik ben wel ontgoocheld na het bekijken van de SP.a-folder. Van een partij met een boegbeeld die vroeger dikke centen verdiende in de reclamewereld, had ik echt beter verwacht.

 • Keulen is een mietje

  Kraainem JorisDe burgemeesters van de faciliteitengemeenten Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem hebben opnieuw Franstalige oproepingsbrieven voor de verkiezingen verstuurd. Hiermee zetten ze Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen nog eens flink te kakken. Nochtans had Keulen dit kunnen vermijden.

   

  Na de verkiezingen van 2006 en 2007 is dit de derde keer op rij dat de balorige burgemeesters Franstalige oproepingsbrieven versturen. Hiermee leggen ze de bekende omzendbrief-Peeters naast zich neer. Immers, ze moeten Nederlandstalige oproepingsbrieven versturen. Franstaligen die een oproepingsbrief in het Frans willen, moeten die uitdrukkelijk bij het gemeentebestuur aanvragen.

   

  Wie er vandaag met de broek op de enkels staat, is Minister Keulen. De naïeveling wilde zelfs nog overwegen de burgemeesters te benoemen als ze zich dit keer aan de wet zouden houden. Quod non. Nochtans heeft mijn goede vriend Joris Van Hauthem (lijsttrekker in Vlaams-Brabant) de minister steeds gewaarschuwd dat het zo zou lopen. Joris heeft steeds gesteld dat deze drie niet-benoemde burgemeesters de wetten zouden blijven verkrachten. Hij eiste steeds dat, conform het Gemeentedecreet, die burgemeesters zouden worden afgezet. Keulen wilde niet luisteren. Had hij de raad van Van Hauthem opgevolgd, was hij vandaag misschien niet belachelijk gemaakt. Zo zie je maar, het is echt wel de moeite om goede raad van Vlaams Belangers op te volgen.

 • Niet beschaamd, wel bevreesd

  102Afgelopen vrijdag gruwelde ik bij het lezen van het editoriaal van Paul Geudens in Gazet Van Antwerpen. In de Kempen had men een enquête gehouden en was men er op uit gekomen dat het Vlaams Belang amper stemmen haalt. Maar het meest opmerkelijke was dat als de enquêteurs aan de respondenten vroegen op wie ze in 2004 hadden gestemd, het Vlaams Belang ook maar aan een fractie haalde van wat we in ’t echt gehaald hebben. Conclusie Geudens: de Vlaams Belang-kiezer is beschaamd over zijn keuze.

   

  Neen, meneer Geudens. De Vlaams Belang-kiezer is niet beschaamd over zijn keuze. Integendeel, hij of zij stemt met overtuiging en met enthousiasme voor onze partij. Maar onze kiezer is bevreesd. En dat heeft hij te danken aan de politiek-correcte kaste, te danken aan de inquisiteurs in politiek en ja, meneer Geudens, ook in de media.

   

  Onze kiezer is bevreesd, want nog steeds wordt hij of zij uit de vakbond gesloten als het geweten is dat hij of zijn “een Belanger” is. Studenten die zich engageren wordt het moeilijk gemaakt aan de Hogeschool en ja, zelfs mensen geraken in sommige gevallen hun job kwijt als ze er eerlijk voor uitkomen dat ze aanhangers zijn van het Vlaams Belang.

   

  Geudens moet dus niet met dergelijke infantiele stellingen afkomen, maar zou er beter eens over nadenken hoe het komt dat in een democratie mensen moeten bevreesd zijn uit te komen voor hun politieke overtuiging. Hij zal er waarschijnlijk niet graag over nadenken, want dan komt hij misschien wel eens tot de conclusie dat hij er zelf mee schuld aan heeft.

   

  Maar ach, ze doen maar. Ik weet dat in het geheim van het stemhokje de Vlaming op 7 juni a.s. zal doen wat hij moet doen.

 • Campagnevoeren

  bordje HobokenSinds gisteren ben ik van werkplek veranderd. Ik zit nu niet meer op mijn vaste stek op de vijfde verdieping van het Huis van Vlaamse Volksvertegenwoordigers. Vanaf deze week zit ik op ons secretariaat op de Amerikalei in ’t stad. Het kloppende hart van onze campagne in Antwerpen.

   

  En dat we campagne aan het voeren zijn zal Antwerpen en omstreken geweten hebben. Gisterenavond, na een dagje werk op het secretariaat, hebben we even een plaktochtje ondernomen in mijn eigen Hoboken. Waarvoor mijn dank trouwens aan de fantastische militanten Egwin, Paul, en Luc. De Hobokenaren die vanmorgen naar het werk gingen, hebben er niet kunnen naast kijken. De foto bij deze post is maar een klein voorbeeldje.

   

  En zo zijn de vermoeiende campagneweken ingezet. Vanavond geen plaktocht, want dan verdedig ik onze kleuren op een debat van de Jong-VLD. Het zijn wel niet de meest alledaagse onderwerpen die aan bod komen, maar we gaan er wel een lap op geven. Misschien toch nog even een paar puntjes overlopen? Een goede voorbereiding is immers het halve werk.