• Liesbeth ‘pikkendief’ Homans?

  hou_de_diefDie Liesbeth, toch. Een fijn madam in het parlement. Echt waar. Vriendelijk, tof en een goed gevoel voor humor. Maar als ge een ideetje pikt van ne collega – ach, dat gebeurt wel meer -  laat hem dat dan tenminste weten.

   

  Waarover gaat het? Lees nog eens het artikeltje dat hier net onder staat. Op de site van het Vlaams parlement kan je zien dat ik dat Voorstel van Decreet heb ingediend op 12 januari van dit jaar. 

   

  En wat kunnen we nu zien op ATV? Inderdaad, collega Homans heeft ook een voorstel van decreet. (opvallend trouwens als je kijkt hoeveel sneller een voorstel van de meerderheid wordt doorverwezen. Of is dat teveel achterdocht van mijn kant?) Spijtig genoeg heb ik de tekst nog niet kunnen lezen, maar aan haar uitleg in het filmpje te horen gaat het over hetzelfde.

   

  Ook een fijntje trouwens. Mijn voorstel is doorgezonden naar de voorzitter van de commissie Leefmilieu, natuur, ruimtelijke ordening en onroerend erfgoed, waar het nog steeds op behandeling wacht. (dat zal nu waarschijnlijk sneller gaan vermits er een gelijkaardig voorstel van de meerderheid is). En wie is de voorzitter van die commissie? Jawel, mijn goede collega uit de Antwerpse gemeenteraad Bart Martens. En wie is de tweede ondertekenaar van het Voorstel Homans? Bart Martens toch wel niet zeker.

   

  Ach, het is wat het is. Ik wacht nu de tekst van het Voorstel Homans af en als het verwezenlijkt wat ik bedoelde, zal ik het met enthousiasme in de commissie en plenaire steunen. Voor mij is het belangrijker dat er een probleem wordt opgelost. Maar heel eerlijk? Plezant is het niet.

   

  Maar Liesbeth, Bart, Ludwig, Wilfried, Michèle, Katrien en Ward, het is jullie vergeven. Sans rancune. Leve de historische wapenschilden en vlaggen van onze Antwerpse districten. En ook belangrijk, ik kan weer een illusie van mijn lijstje schrappen. ;-)