• Geen moslim-tv op de VRT!

    moslimtv.jpgEind vorig jaar keurde de Vlaamse regering het besluit goed om de Moslim Televisie- en Radio-Omroep te erkennen in het kader van de ‘uitzendingen door derden’ op de VRT. Kortom, de Vlaamse regering werkt verder aan een islamitische zuil in Vlaanderen en maakte het dus mogelijk dat er vanaf dit jaar islamitische radio- en tv-uitzendingen te horen en te zien, zouden zijn op de openbare omroep VRT. Geluk bij een ongeluk is dat men het bij de Moslimexecutieve niet eens wordt over wat er te zien of te horen moet zijn.

     

    En er is een nieuwe meevaller. De Moslimexecutieve is eigenlijk niet meer erkend sinds 2008. De executieve moest het dan stellen met een tijdelijke erkenning van zes maanden die gegeven werd via een KB van de minister van Justitie. En nu dreigt de minister van Justitie, Stefaan De Clerck ermee de Moslimexecutieve niet langer te erkennen.

     

    Maar wat zijn hiervan de gevolgen voor de erkenning van de Moslim Radio en Televisie? De aanvraag voor ‘uitzendingen door derden’ bij de VRT werd gedaan door de Moslimexecutieve. Kan die erkenning van de moslim-tv nog overeind blijven nu de aanvrager niet langer erkend is? Ik heb dan ook vandaag die vraag aan de Vlaamse minister van Media ingediend. In de commissie zal ik dan ook een stevig pleidooi houden om de erkenning van de Moslim Televisie- en Radio-Omroep onmiddellijk in te trekken.