• Cordon Sanitaire, und kein Ende

  Annemans.jpgHet gebeurt niet vaak dat ik op deze blog teksten van anderen breng. Maar de jongste column van mijn collega Gerolf Annemans, met wie ik trouwens een voorliefde voor ironie deel, is te goed om hem hier niet integraal te brengen. Gerolf maakt even de analyse van de bevestiging van het Cordon Sanitaire door de N-VA, en meer bepaald door Jan Jambon. En ja, Gerolf, de wijze woorden van Karel Dillen, reizen met mij mee doorheen de rest van mijn leven. Dillens woorden zijn mijn politieke GPS.

  Lees meer...

 • Schiet niet op de boodschapper

  PC meldpunt.jpg

  Amai, mijne frak. Wat een gedoe rond de Vlaams Belang-website www.meldpuntillegaliteit.be. Waarom die website? Omdat het inzake illegale vreemdelingen en alle bijkomende problemen de spuigaten uitloopt, tiens.  

  Vandaag heeft een illegale vreemdeling in dit land acht keer meer kans geregulariseerd te worden dan dat hij de kans loopt effectief te worden uitgewezen. Is zoiets in een rechtstaat nu nog normaal? De regularisatiemachine draait op volle toeren. Jaarlijks komt er ongeveer een stad als Mortsel bij aan geregulariseerde illegale vreemdelingen. De regularisaties gebeuren nu op individuele basis via artikel 9bis en 9ter van de vreemdelingenwet.

  Lees meer...