• Quid échte verandering?

  Campagnewagen.JPGGisteren raakte bekend dat VLD-schepen Luc Bungeneers overstapt naar N-VA. Hij zal er de Merksemse districtslijst aanvoeren. Zo zet de N-VA nog maar eens in de verf dat politiek vandaag niet meer is dan topvoetbal. Je gaat gewoon naar de meestbiedende. Clubliefde hoeft niet meer, trouw nog minder. Bungeneers is tenslotte al aan zijn derde “voetbalclub” toe.

  Lees meer...

 • Hoboken veilig

  Igor.jpgAfgelopen weekend werd nog eens pijnlijk duidelijk dat het Vlaams Belang niet voor niets veiligheid als speerpunt van de verkiezingscampagne heeft uitgeroepen. Afgelopen weekend werden mijn geboorteplaats Wilrijk en mijn woonplaats Hoboken geteisterd door woninginbraken.

  Lees meer...

 • De tragiek in Michael Collins

  Collins.jpg

  Vandaag is het precies 90 jaar geleden dat Michael Collins stierf. Collins’ rol in de Ierse vrijheidsstrijd is best tragisch te noemen.

   Reeds op jonge leeftijd wordt hij Iers nationalist en sluit zich aan bij de Irish Republican Brotherhood. Hij zal ook als jonge kerel mee strijden vanuit het General Post Office tijdens de bekende Paasopstand in 1916. Een ongelijke strijd die resulteert in een keiharde Britse repressie. Maar Collins geeft niet op. Hij wordt een van de oprichters van het ondergrondse IRA en start een guerrilla tegen het Britse leger en Britse officials. Een strijd die min of meer succes heeft, want er komen onderhandelingen met de Britse regering. Daar waar iedereen verwacht dat de Ierse leider Eamon De Valera naar de onderhandelingen zou trekken, maakt Collins plots deel uit van de delegatie.

  Lees meer...

 • Politici horen niet thuis in spelprogramma's

  clownsneus.jpgVandaag kreeg ik een e-mailbericht van SBS met de voorstelling van het nieuwe seizoen van 'De slimste mens ter wereld.' Opnieuw maken verschillende politici hun opwachting in het programma. Maar die politici maken zich vaak meer belachelijk dan wat goed voor hen is. Daarmee leggen ze een smet op andere politici die hun job wel serieus nemen. Vandaar dat ik onderstaand antwoord bezorgde aan zowel SBS als aan de andere Vlaamse omroepen.

  Lees meer...