• De N-VA is NIET de oppositie in Hoboken

  ww sorghvliet.jpgMottig word ik ervan. De Nieuwe Gazet spendeert al enige tijd twee van zijn lokale bladzijden aan de gemeenteraadsverkiezingen. Telkens onder de titel “Dit moet beter in…”. Vandaag gaat het ondermeer over de heraanleg van de Kioskplaats in Hoboken. En zo lezen we het standpunt van de SP.a-Groenlijst als meerderheid. En welke partij komt er aan bod als oppositie? N-VA!?

   

  Nu moogt ge veel zeggen, maar de N-VA is in 2006 opgekomen in het kartel CD&V/N-VA. En ze zijn dit kartel ook trouw gebleven. En met dat kartel zit de N-VA nu zes jaar in de meerderheid. En keuren ze alles goed wat het college hen voorschotelt. Niet één dissidente stem werd er de afgelopen legislatuur uitgebracht. Waar haalt De Nieuwe Gazet/Het Laatste Nieuws het dan om de N-VA van Kathelijne Toen als oppositie te bestempelen.

   

  In de afgelopen zes jaar was er uiteindelijk in Hoboken maar één échte oppositiepartij in Hoboken, nl. het Vlaams Belang. Want de Partij van de Arbeid steunde het minderheidscollege vanuit de oppositie. Dus veel oppositie hebben die niet gevoerd. Waarom doet de media dat eigenlijk? Waarom wordt overal de N-VA uitgespeeld als oppositie? Het antwoord is m.i. eenvoudig, het schept een extra mogelijkheid om het Vlaams Belang dood te zwijgen.

   

  Kortom, deze verkiezingen vinden weer plaats onder het motto “allen tegen één”. Vlaams Belang heeft dus niet alleen andere partijen tegen maar duidelijk ook nog steeds de media. Some things never change…

 • Hoogmoed en minachting

   

  GR2.jpgGisteren hadden we in de gemeenteraad het debat over de rellen met radicale moslims in Borgerhout. Een interessant en ook scherp debat, vooral tussen Dewinter en Janssens. Janssens wil maar niet inzien dat enkel door de radicale islam in Antwerpen te bestrijden we dergelijke rellen kunnen vermijden. Maar volgens hem is er eigenlijk niet zo veel gebeurd die zaterdag. Ik vrees dat de partijen die deze mening delen binnen afzienbare tijd spijt gaan hebben. Ze luisteren weer niet naar het Vlaams Belang. Nochtans bewijzen de problemen van vandaag de dag dat we – spijtig genoeg – gelijk hebben gekregen met wat we al die jaren al hebben gezegd.

   

  Maar wat me het meest stoorde was de houding van Bart De Wever. Die zei immers… helemaal niets. Wel, daar krijg ik dus de ‘boebels’ van. Vorige week een grote mond over de rellen in alle media, vorige week de uitspraken van hoe fout Janssens alles wel heeft aangepakt. Maar aan het debat in de gemeenteraad, weigert hij deel te nemen. En dan vraag ik me af wat er in die man omgaat. Het lijkt er wel op dat hij de gemeenteraad te min vindt om zijn mening te verkondigen. Zij boodschap was tenslotte al in de pers gepasseerd. En dat bewijst m.i. nog maar eens zijn hubris, om het in zijn taal te zeggen. De man is hoogmoedig geworden. Hij ligt op kop in de peilingen, wat zou hij zich dan verlagen om aan een – ochottekes – gemeenteraadsdebat deel te nemen. Een spreekwoord luidt echter “Hoogmoed komt voor de val.” En die val kan verschrikkelijk pijn doen. Herinner je je nog de avond van 18 mei 2003, Bart?

 • Wanneer het debat waar het écht om gaat?

  veilig.jpgDe verkiezingsstrijd is nu ook bij de meerderheidspartijen op gang geschoten. Maar wat een zwakke start. Bart De Wever pakte uit tegen burgemeester Janssens naar aanleiding van de rellen in Borgerhout. Maar hij kwam niet verder dan te stellen dat de “stad niet van iedereen is”. Uiteraard verwijzend naar de slogan die Janssens destijds lanceerde. Ik hoor het De Wever in Reyerslaat duidelijk zeggen: “Ik heb dat altijd in de gemeenteraad gezegd.” Raar, eigenlijk. Ik zit daar nu ook bijna zes jaar, maar… ik heb hem dat nooit horen zeggen. Als dat zijn mening is, waarom heeft hij daar dan geen werk van gemaakt. De Wever is toch een vooraanstaand lid van de huidige meerderheid.

   

  Gisteren lanceerde Janssens een glossy magazine onder de titel ‘Patrick’. Tja, eigenwaan komt wel meer voor in de politiek. Bewust geen verwijzing naar zijn partij of lijst. Volgens hem staat de burgemeester boven de mêlee. Dergelijke uitspraken getuigen wel degelijk van hubris bij de persoon die ze uitspreekt. Het doet me aan een verlicht despoot denken.

   

  Het filmpje waar Marc Van Peel de media mee haalde, is echt wel grappig én goed gemaakt. Maar ook weer zo weinig inhoud. Het lijkt wel of de traditionele partijen afgesproken hebben om zo min mogelijk inhoudelijke standpunten aan bod te laten komen. Het zou me trouwens niet verbazen. Deze partijen hebben gelijklopend programma’s, onder de noemer ‘meer van hetzelfde voor de komende zes jaar’.

   

  Een klein lichtpuntje is wel Annemie Turtelboom. Haar slogan ‘de derde weg’ is niet bijster origineel, maar ze komt wel met een paar inhoudelijke plannen, zoals het veiligheidsplan van Baelemans. Dat plan verdient een gedegen debat. Maar ook die inhoudelijke accenten maken niet het grote verschil met de andere meerderheidspartijen. Tja, het is niet nieuw dat de traditionele partijen perfect voor elkaar inwisselbaar zijn.

   

  Kortom, deze eerste week laat maar een makke indruk na. Zou het debat waar het écht om gaat nog vóór de verkiezingen plaatsvinden.

 • Een veilige stem in Hoboken

  12.09.13 PC Hoboken1.JPGVanmorgen had ik als lijsttrekker het genoegen de verkiezingslijst- en programma voor het district Hoboken voor te stellen. Vlaams Belang Hoboken gaat voluit voor de drie V’s: fysieke veiligheid, identitaire veiligheid en sociale veiligheid.

   

  Hoboken heeft sinds 2011 de weinig benijdenswaardige eer het derde meest criminele district van Antwerpen te zijn. Vooral woninginbraken zitten in de lift. Vorige maand beleefde Hoboken het trieste record van 41 inbraken en pogingen tot inbraak in amper 5 dagen tijd. Ook handtasdiefstallen blijven in Hoboken stijgen. Daarom pleit het Vlaams Belang voor het herstel van de fysieke veiligheid van de Hobokenaren door een harde aanpak van de criminaliteit. Wat bepaalde criminaliteitsfenomenen betreft moet er een zerotolerantieaanpak worden ingevoerd. Ook in bepaalde wijken van ons Zuiderdistrict is zo’n aanpak onontbeerlijk.

   

  Maar Hoboken vervreemdt ook steeds meer onder druk van de toenemende islamisering. Hoboken telt zelfs meer moskeeën dan kerken. In sommige wijken waan je je meer in Noord-Afrika dan in Hoboken. Halalmaaltijden op scholen zijn al lang geen uitzondering meer. Evenmin als het gescheiden sporten voor mannen en vrouwen. Om maar te zwijgen van het intimideren en zelfs agresseren van moslimmeisjes die geen hoofddoek dragen. Dit moet een halt toegeroepen worden. Integreren is de boodschap aan alle allochtonen in Hoboken. Vlaams Belang gaat voor de identitaire veiligheid, nl. het verdedigen van onze cultuur, taal, normen en waarden. Hoboken moet Hobokens blijven.

   

  Tot slot breekt Vlaams Belang een lans voor de sociale veiligheid van de Hobokenaar. Heel wat sociale voorzieningen komen onder druk te staan door de massa-immigratie. Voor het Vlaams Belang is het ondenkbaar dat sociale voorzieningen voor Hobokenaren, die daar hun hele leven voor hebben afgedragen, worden afgebouwd onder druk van de kostprijs van de immigratie.

   

  Kortom, Een stem voor het Vlaams belang in Hoboken is een veilige stem.

 • Een rechts bestuur voor Antwerpen

  20120904vlaamsbelanghelicopter.jpgVandaag komt de verkiezingskaravaan stilletjes op gang. In Brussel werden de nationale lijstnummers getrokken en in Antwerpen stelden we vandaag de kandidatenlijst voor.

   

  Een sterke lijst als je het mij vraagt. Vlaams Belang heeft bewust gekozen geen BV’s op de lijst te zetten, maar wel GA’s. Gewone Antwerpenaren. De kandidaten die op de lijst van het Vlaams Belang staan, zijn stuk voor stuk mensen die zeer bewust kiezen om voor onze partij te kandideren. Stuk voor stuk mensen uit onze stad met een verhaal. Mensen die zich volledig erkennen in wat onze partij in Antwerpen wil verwezenlijken.

   

  Uiteraard kwam de vraag welke rol het Vlaams Belang speelt in Antwerpen nu iedereen focust op de tweestrijd De Wever-Janssens. Wel, de rol van het Vlaams Belang is niet te onderschatten. Wij zijn dit keer de outsider. En wie iets van paardensport kent weet dat de outsider vaak het verschil maakt.

   

  En dat is vandaag in de Antwerpse politieke arena zeker het geval. De vraag is niet wie wordt burgemeester, maar welke coalitie komt er in januari 2013 aan de macht. Welk bestuur krijgt de Antwerpenaar voor de komende zes jaar? Het ziet er naar uit, als we bepaalde peilingen mogen geloven, dat N-VA samen met het Vlaams Belang de mogelijkheid zal hebben om een meerderheid te vormen. Wij zijn daar alleszins toe bereid. En het is te hopen dat Bart De Wever van hetzelfde gedacht is. Want alleen met ons komt er échte verandering. Als de N-VA scheep gaat met de Stadslijst van Janssens krijgen we meer van hetzelfde. Wij reiken de hand aan de N-VA om een rechts bestuur in Antwerpen op poten te zetten.

   

  We zijn zelfs bereid tot gedoogsteun vanuit de oppositie voor een rechts bestuur in Antwerpen. Want wees nu eerlijk, als er na de verkiezingen een eind komt aan meer dan 72 jaar socialistisch bestuur in Antwerpen, is dat dan geen échte verandering?