• De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

  Jonasson.jpgHet was alweer even geleden, maar het is tijd voor een boek. Voor wie houdt van het meer absurde werk is “De 100-jarige man die uit het raam klom een verdween” een van de betere werken van vorig jaar.

   

  Allan wordt 100 en dat moet in het bejaardentehuis gevierd worden. Alleen heeft ons hoofdpersonage daar niet zo veel zin in. Hij klimt uit het raam en kiest het hazenpad. Allen is niet alleen een kranige 100-jarige, hij kent ook geen enkele angst. Hij leeft van moment tot moment en is behoorlijk impulsief wat beslissingen betreft. Dat heeft ook zijn gevolgen. Het brengt hem in contact met een maffiabende, zorgt voor enkele ongelukkige overlijdens en voor een politieman die maar geen staart krijgt aan wat er sinds de verdwijning van Allen allemaal gebeurt.

   

  Bovendien blijkt uit het boek dat onze vriend Allen ook heel wat invloed heeft gehad in de internationale politieke geschiedenis van de 20ste eeuw. Al moet ik wel toegeven dat dit concept na de film ‘Forrest Gump’ niet waanzinnig origineel is. Maar auteur Jonas Jonasson versterkt dit gekende concept nog door zijn sterk gevoel voor humor. Jonasson zorgt er trouwens voor dat zijn verhaal een behoorlijk tempo heeft, zodat het boek eigenlijk nooit gaat vervelen en je helemaal geen ‘déjà vue-gevoel’ krijgt.

   

  Kortom, een geweldig humoristisch en meeslepend boek.

   

  Jonas Jonasson - De 100-jarige man die door het raam klom en verdween – 360 pagina’s – Nederlandse vertaling uitgegeven bij Bruna Uitgevers

 • Stem Veilig, zowel in 't stad als in Hoboken

  ww stadhuis.jpgBeste Hobokenaar,

  Beste Antwerpenaar,

   

  Dat het Vlaams Belang naar de gemeente- en districtsraadsverkiezingen trekt met een campagne waarin veiligheid centraal staat is geen toeval. Antwerpen, maar ook Hoboken wordt de jongste tijd geteisterd door criminaliteit. De afgelopen jaren heeft Hoboken de weinig benijdenswaardige eer het derde meest criminele district van Antwerpen te zijn. Een harde aanpak van de criminaliteit is dan ook nodig. Want veiligheid is een mensenrecht.

   

  De toenemende islamisering van Hoboken en Antwerpen is in het straatbeeld en in het dagelijks leven in ons district duidelijk merkbaar. Steeds meer leggen moslims in Antwerpen hun regels en wetten op aan onze samenleving. Dit is natuurlijk de wereld op zijn kop. Vreemdelingen dienen zich te integreren, dienen zich aan te passen aan onze manier van leven, aan onze waarden en normen. Het is aanpassen of terugkeren!

   

  Ook stellen we vast dat in deze tijden van crisis, heel wat mensen verarmen. Meer dan 1 op 10 van onze mensen leeft op de rand van de armoedegrens. Zij hebben voor het Vlaams Belang recht op een menswaardig bestaan. Het is dan ook belangrijk dat we onze sociale voorzieningen, die steeds meer onder druk komen te staan van de massale immigratie, overeind blijven.

   

  Kortom, wie Voor Vlaams Belang kiest, kiest voor fysieke, identitaire en sociale veiligheid. Kies dus Veilig!

   

   

   

  Wim Wienen

  Lijsttrekker Hoboken

  Lijsttrekker derde kolom gemeenteraad

 • Patrick en Bart zien mekaar graag

  kusfolder.jpgVanmorgen heeft Vlaams Belang een nieuwe folder voorgesteld die in de laatste week voor de verkiezingen bij alle Antwerpenaren in de brievenbussen valt. De folder is duidelijk. Bart De Wever en Patrick Janssens zien elkaar graag. En dat al zes jaar lang. Meer dan 6.000 keer keurde De Wever alle voorstellen van burgemeester Janssens in de gemeenteraad mee goed. Ook de voorstellen over het veiligheidsbeleid, over het diversiteitsbeleid,… dat hij nu plots allemaal anders wil.

   

  Met deze folder doorprikt het Vlaams Belang het ballonnetje van De Wever alsof hij de grote uitdager van Patrick Janssens zou zijn. Niets is immers minder waar. Als de verkiezingsresultaten in de richting van de recente peiling van de Gazet Van Antwerpen gaan, zijn er maar twee coalities mogelijk. Ofwel gaat De Wever samen met de stadslijst van Janssens en krijgen we de komende zes jaar meer van hetzelfde. Of De Wever kiest voor de échte verandering, sloopt het ondemocratisch Cordon Sanitaire en kiest voor een coalitie met het Vlaams Belang.

   

  Meer dan ooit is een stem voor het Vlaams Belang nuttig. Een sterk Vlaams Belang betekent dat wij de scheidsrechter zullen zijn in de Antwerpse politiek.

   

  Lees de folder hier.