• Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en veel praktische bezwaren

  ww sorghvliet.jpg

  Vandaag heeft N-VA, SP.a/Groen en CD&V haar bestuursakkoord voor Hoboken voorgesteld. Het kreeg de welluidende titel “Van droom naar daad” mee. 

  Sommige punten ogen aantrekkelijk en het akkoord is ambitieus, net als een droom. Maar Willem Elsschot leerde ons al: “Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren.” Zo stel ik me toch wat vragen bij de betaalbaarheid van dit akkoord. Als je de 32 blz. leest, moet je al geen rekenwonder zijn om vast te stellen dat dit niet haalbaar is met een jaarlijkse dotatie van ongeveer 2 miljoen euro. De dotatie zal dus flink moeten toenemen. Het is maar vraag of dit kan. Bart De Wever heeft reeds aangekondigd dat de investeringsmiddelen in Antwerpen de komende jaren flink krimpen.

  Lees meer...

 • De Hobokense heibel

  districtshuis1.jpgDe N-VA heeft duidelijk haar start in Hoboken gemist. De partij kreeg op 14/10 een duidelijk mandaat van de kiezer om – zoals ze het aan de hele bevolking hadden verteld – zonder de socialisten te besturen. Maar er was één probleem. Daarvoor hadden ze het Vlaams Belang nodig. Dus in plaats van vast te houden aan hun overtuiging gingen ze het pact aan met wat ze tijdens de verkiezingscampagne beschouwden als de baarlijke duivel, de SP.a/Groenlijst. Omdat er ook iemand het werk moet doen, namen ze er voor de veiligheid ook nog de CD&V van Kristof Waterschoot bij.

  Lees meer...

 • Het nieuwe Vlaams Belang staat in de steigers

  WW en GA.JPG

  Gisteren duidde de Partijraad Gerolf Annemans aan als kandidaat-voorzitter van het Vlaams Belang. Op 16 december a.s. spreekt het congres van onze partij zich over die kandidatuur uit.

  Gerolf Annemans gaat voluit voor een nieuw Vlaams Belang. Zo is het niet alleen de bedoeling dat hij de impresario van een nieuwe generatie Vlaams Belang-politici wordt. Ook zal hij voorzitter zijn van een zakelijk en sterk Vlaams Belang. Snedig en rechtlijnig. En, zoals Gerolf het zelf zegt: “meer grappig dan grimmig.”. Duidelijk radicaal, maar niet extremistisch.

  Lees meer...