• Woorden en daden: een wereld van verschil

  geen woorden maar daden.jpg

  Ergernis, ergernis. Verkiezingscampagnes van traditionele partijen zullen blijkbaar nooit veranderen. Waarom moeten hun standpunten altijd diametraal staan op wat ze ervoor hebben gedaan en wat ze erna zullen doen?

  Het begon al zondag. In het VTM-nieuws zag ik Bart De Wever in een speech op zijn congres stellen dat er met de N-VA geen sprake is van het afschaffen van ASO en dat er dus niets in huis zal komen van de hervorming van het secundair onderwijs. Vijf jaar aan een stuk hebben Vera Celis, Goedele Vermeire en Kris Van Dick het rapport Monard en dus later het Masterplan hervorming secundair onderwijs vurig verdedigd in het Vlaams Parlement. Ik zie Kris nog altijd op de tribune van de plenaire zaal staan waar hij “de matrix” en zelfs de brede eerste graad verdedigde. Vraag journalist: “De N-VA is dan van mening veranderd?” Antwoord De Wever: “Neen, dat is altijd ons standpunt geweest.” Lap, daar vloog mijn televisie het raam uit.

  Lees meer...

 • Open VLD: Wie pest wie?

  affichevlaamsbelanguwstokachterdedeur.jpg

  En? Het congres van Open VLD gevolgd? Blijkbaar moeten we twee zaken onthouden: de ficus is een pestkop en Maggie De Block gaat Open VLD redden.

  De vraag is echter: Wie is de pestkop? De fiscus die de wetten uitvoert, of de belastingregering Di Rupo die steeds maar extra belastingen oplegt? Bij de liberalen vinden ze allemaal dat Europees Commissaris De Gucht door de fiscus wordt gepest. Maar de gewone man en vrouw in de straat worden niet gepest door de fiscus, maar wel door de Regering Di Rupo die de belastingen met 2,5 miljard euro heeft verhoogd. En wie zit er in de regering Di Rupo? Inderdaad, Open VLD.

  Lees meer...