• Wil - Jeroen Olyslaegers

  Wil.pngEen niet-alledaags boek. Dat is het minste wat je kan zeggen over het boek ‘Wil’ Van Jeroen Olyslaegers. In heel wat aankondigingen wordt het boek vergeleken met Hugo Claus’ ‘Het verdriet van België’. Een vergelijking die volgens mij niet opgaat. Een belangrijk verschil is immers dat Olyslaegers geen beroep kan doen op eigen ervaring wegens geboren in 1967. Dat is ook de meerwaarde aan ‘Wil’. Dat het geschreven is door iemand die zich moet baseren op overlevering en die niet rechtsreeks betrokken was.

  Lees meer...

 • Mijn 40 jaar Berchem Stadium

  stadion-berchem-sport-bovenaanzicht.jpgDe wereld zal nooit meer hetzelfde zijn schreef, Jan Bartosik vandaag in de column “Altijd Antwerpen” in Gazet van Antwerpen. Jan had het over de nakende afbraak van de twee onoverdekte staantribunes van ons geliefde Berchem Stadium. Je kan het flauw noemen, maar ik krijg het nieuws vandaag maar niet uit mijn gedachten. Want het zal met heel veel hartzeer zijn dat ik deze zomer van dat deel van het stadion afscheid moet nemen. Heel veel hartzeer omdat je je ook realiseert dat de zittribune en overdekte staantribune evenmin nog een lang leven beschoren zijn.

  Lees meer...

 • Voetbal en zakelijke strategie

  Coucke.jpgElke trouwe voetbalsupporter heeft meermaals in zijn leven het gevoel slachtoffer te zijn van het al dan niet slechte beleid van de club. Maar wat als voetbalclubs gevoelens zouden hebben. Hoe zouden de clubs zich nu voelen?

  Speeltjes voor rijken

  Het is al een hele tijd dat voetbalclubs speeltjes zijn van de superrijken. Genre Abramovic bij Chelsea FC. Ook in ons land kennen we dat. Nu ja, de superrijken hier zijn net iets minder rijk, maar het systeem blijft hetzelfde. Marc Coucke is eigenaar van KV Oostende, maar ziet de mogelijkheid om zich zakelijk te verbeteren met de aankoop van RSC Anderlecht. En zo staat KV Oostende te koop. Geïnteresseerde in Oostende? Een rijke Nederlands-Iraanse hotelier. En Roland Duchatelet? Hoeveel clubs heeft die man al gekocht en verkocht?

  Lees meer...

 • Lest we forget - Busby Babes

  o-BUSBY-BABES-facebook.jpgVoor altijd zal 6 februari een rouwdag zijn in het voetbal, zeker in Engeland. Vandaag is het immers exact 60 jaar geleden dat een deel van het team van Manchester United omkwam bij een vliegtuigongeluk dat de analen is ingegaan als ‘The Munich Air Disaster’. Het betekende ook het einde van wat beloofde de meest succesvolle ploeg van Manchester United te worden; de ‘Busby Babes’.

  Lees meer...